Muratović: Na Njegoševom spomeniku neće pisati ništa što bi dovelo do podjela među građanima

DPS
 • Autor onogost.me
 • 12.07.2023. u 15:25
Član Izršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović reagovao je povodom situacije glasanja za Program podizanja spomen-obilježja za 2023. godinu u Nikšiću, ističući da je posrijedi pokušaj manipulacije i bacanje sjenke na rad Kluba odbornika "Evropski tim za Nikšić".

Podsjećamo, tim Programom, predviđeno je i podizanje spomenika Petru II Petroviću Njegošu, za koji su opozicioni odbornici glasali, smatrajući da Njegoš zaslužuje spomenik u Nikšiću.

“Imajući u vidu da se po ko zna koji put pokušava manipulisati javnošću i baciti sjenka na sjajan rad Kluba odbornika “Evropski tim za Nikšić ” i sve opozicione partije u Skupštini Opštine Nikšić, osjećam potrebu da razjasnim situaciju oko glasanja za Program podizanja spomen-obilježja za 2023. godinu u Nikšiću. Istina je da je lokalna uprava pokušala da sitnim šibicarskim sintagmama “Gorski vijenac” u obrazloženju Odluke okarakteriše kao djelo srpske i južnoslovenske književnosti, na šta smo reagovali i striktno tražili da nam se odgovori šta će konkretno pisati na spomeniku”, kazao je Muratović za Pobjedu.

On je kazao da su dobili odgovor kako na spomeniku neće pisati ništa što bi bilo krivotvorenje istine ili nešto što bi dovelo do daljih i novih podjela među građanima Niksića i Crne Gore.

“N’o iako lokalna vlast pokuša pogaziti svoje obećanje, nakon usvajanja Programa, uslijediće formiranje Komisije, koja će izabrati najbolje idejno rješenje, koje će se opet naći u Skupštini. To će biti prilika da se reaguje i javnost obavijesti o naumima vlasti u Nikšiću”,ukazao je Muratović.

Istakao je da će se DPS, u datom trenutku, odnijeti odgovorno, čuvajući crnogorsku istoriju i tradiciju.

“To smo dokazali svojim radom u protekle dvije godine, a tako ćemo nastaviti i ubuduće, reagujući na svaki pokušaj ugrožavanja crnogorskog suvereniteta, identita, prošlosti, ali i budućnosti. U to nema razloga bilo ko da sumnja, a uostalom, “vrijeme je majstorsko rešeto””, poručio je Muratović.

Izvor: pobjeda.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.
  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputiće danas svim parlamentarnim subjektima predlog "Platforme za Crnu Goru u EU", a čiji je primarni cilj vraćanje reformske i evropske agende u društveno-politički fokus, kao i zajedničko djelovanje na ubrzanju našeg evropskog puta, saopšteno je iz kabineta Predsjednika.