Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Muratović: Vlast u Nikšiću neznanjem i neradom uništava FK Sutjeska

DPS
  • Autor onogost.me
  • 06.06.2024. u 21:24
Predsjednik nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović saopštio je da vlast u Nikšiću neznanjem i neradom uništava Fudbalski klub Sutjeska.

"Jedan od najtrofejnijih i najstarijih fudbalskih klubova, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, živi najteže dane u svojoj novijoj istoriji. Faktički, klub je pred bankrotom, duguju se plate i igračima i zaposlenima, nema sredstava za osnovne aktivnosti, vodi se loša transfer politika, a predsjedniku kluba, ujedno predsjedniku Opštinskog odbora Demokrata, Marku Mitroviću, ne pada napamet da podnese ostavku. Zar su, gospodo iz Demokrata, fotelje i privilegije vrijednije i od prošlosti i od budućnosti FK "Sutjeska", jednog od simbola našeg grada?!", piše u saopštenju Muratovića.

"Nestručnost, neznanje i neprofesionalizam onih koji su samo po ključu tu gdje jesu, a ne zato što mogu doprinijeti razvoju fudbala u Nikšiću, grčevito se drže za fotelje, umjesto da postiđeni i sa osjećajem krivice što prije sami napušte klub", navodi Milatović.

Jedino što, prema njegovim riječima, znaju raditi jeste bezgranično korišćenje troškova reprezentacije, dok FK "Sutjeska" grca u dugovima.

Muratović u saopštenju navodi da "sistemski ubijaju fudbal u gradu pod Trebjesom, uništavajući mlađe kategorije, gdje imamo izuzetno talentovanu djecu koja svojim igrama zasluže viši rang, a onda ga izgube zbog neznanja i nemara odgovornih u FK "Sutjeska"".

"Ogorčenje prema rukovodstvu ovog kluba raste svakodnevno, što od strane igrača, roditelja i djece, tako i od strane navijača i svih onih koji vole klub kraj Bistrice.
Pozivamo Opštinu Nikšić da se hitno uključi u rješavanje problema u klubu, da se rebalansom Budžeta, a ne kreditnim zaduženjem kako su naumili, opredijele dodatna sredstva za FK "Sutjeska", ali prethodno da smijene kompletno rukovodstvo i pozovu ih na odgovornost, kako ne bi potpuno zatrli ono što su generacije Nikšićana cijeli jedan vijek stvarale. Uprava napolje", poručio je Muratović.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Predsjednik Vlade Milojko Spajić izvinio se građanima što je proveo četiri dana u Francuskoj na odmoru. Kazao je da je svjestan da većina građana ne može sebi da priušti putovanja u Francusku i EU ali je istakao da Vlada naporno radi na povećanju standarda kako bi omogućili građanima da vide sve što Evropa nudi. Premijer je rekao da na društvenim mrežama imamo sijaset neozbiljnih optužbi, ali je naglasio da napadi na mrežama i estradizacija politike nikome neće donijeti dobro.