Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Muratović: Vlast u Nikšiću neznanjem i neradom uništava FK Sutjeska

DPS
 • Autor onogost.me
 • 06.06.2024. u 21:24
Predsjednik nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović saopštio je da vlast u Nikšiću neznanjem i neradom uništava Fudbalski klub Sutjeska.

"Jedan od najtrofejnijih i najstarijih fudbalskih klubova, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, živi najteže dane u svojoj novijoj istoriji. Faktički, klub je pred bankrotom, duguju se plate i igračima i zaposlenima, nema sredstava za osnovne aktivnosti, vodi se loša transfer politika, a predsjedniku kluba, ujedno predsjedniku Opštinskog odbora Demokrata, Marku Mitroviću, ne pada napamet da podnese ostavku. Zar su, gospodo iz Demokrata, fotelje i privilegije vrijednije i od prošlosti i od budućnosti FK "Sutjeska", jednog od simbola našeg grada?!", piše u saopštenju Muratovića.

"Nestručnost, neznanje i neprofesionalizam onih koji su samo po ključu tu gdje jesu, a ne zato što mogu doprinijeti razvoju fudbala u Nikšiću, grčevito se drže za fotelje, umjesto da postiđeni i sa osjećajem krivice što prije sami napušte klub", navodi Milatović.

Jedino što, prema njegovim riječima, znaju raditi jeste bezgranično korišćenje troškova reprezentacije, dok FK "Sutjeska" grca u dugovima.

Muratović u saopštenju navodi da "sistemski ubijaju fudbal u gradu pod Trebjesom, uništavajući mlađe kategorije, gdje imamo izuzetno talentovanu djecu koja svojim igrama zasluže viši rang, a onda ga izgube zbog neznanja i nemara odgovornih u FK "Sutjeska"".

"Ogorčenje prema rukovodstvu ovog kluba raste svakodnevno, što od strane igrača, roditelja i djece, tako i od strane navijača i svih onih koji vole klub kraj Bistrice.
Pozivamo Opštinu Nikšić da se hitno uključi u rješavanje problema u klubu, da se rebalansom Budžeta, a ne kreditnim zaduženjem kako su naumili, opredijele dodatna sredstva za FK "Sutjeska", ali prethodno da smijene kompletno rukovodstvo i pozovu ih na odgovornost, kako ne bi potpuno zatrli ono što su generacije Nikšićana cijeli jedan vijek stvarale. Uprava napolje", poručio je Muratović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci