Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Napredak vidljiv, ulagalo se u infrastrukturu, ekonomska situacija još uvijek nedovoljno dobra”

NSD
 • Autor onogost.me
 • 06.01.2024. u 08:19
Godina 2023. može se za opštinu Nikšić tretirati kao uspješna, smatra odbornik koalicije „Za budućnost Nikšića“ Nikola Goranović.

Odbornik kolacije, iz čijih redova je predsjednik Opštine, ocjenjuje da je u gradu pod Trebjesom napredak vidljiv – kroz infrastrukturne projekte, ali i konstatuje da je ekonomska situacija još uvijek nedovoljno dobra.

„Opštinska administracija, iako suočena sa brojnim problemima i poteškoćama, uspjela je da realizuje ili započne gotovo sve važne projekte koji su bili predviđeni budžetom. Kao i od samog početka svog djelovanja, predsjednik Opštine Marko Kovačević sa svojim saradnicima bio je na usluzi građanima i trudio se da u najvećoj mjeri izađe u susret svim zahtjevima“, kazao je Goranović.

Napominje da se može vidjeti da su, iako prilično skromna, sredstva sa kojim raspolaže Opština Nikšić raspodjeljena na pravi način.

„Tako da su brigu Opštine osjetili i građani u najudaljenijim djelovima naše opštine, kroz ulaganje u infrastrukturu, koja je osnov opstanka života na seoskom području. Što se gradskog dijela tiče, svi smo u prilici da napokon vidimo da se uređuju kvartovi, da dobijamo nova dječja igrališta, da se projekat javne rasvjete privodi kraju. Uz sve to, moramo dodati i prostor Doma revolucije koji se konačno rešava u punom kapacitetu. Samim tim gotovo je u potpunosti završen prostor nove zgrade televizije Nikšić, a takođe su započeti radovi na izgradnji Doma digitalne revolucije. Sve ovo pomenuto, složićemo se, čini prostor užeg gradskog jezgra mnogo ljepšim i uređenijim. Naravno, svjesni smo da se ne živi samo od toga i da je ekonomska situacija još uvijek nedovoljno dobra“, kazao je Goranović.

Odbornik vladajuće koalicije ocjenjuje da kao i vjerovatno svaki građanin naše Opštine, uvijek očekuje više.

Činjenica da je, kako ističe, broj nezaposlenih u prehodne tri godine u konstatnom padu, nikako ne smije da nas zadovolji.

Da bi mijenjali negativnu demografsku sliku, prema njegovom mišljenju, potrebno je još više investicija, novih radnih mjesta i bolji uslovi za zaposlene.

„Svakako da ništa nije tako jednostavno i da brojni faktori utiču na to. Prije svega očekujemo da Vlada i Skupština Crne Gore konačno usvoje novi prostorni plan, koji je kočnica i za više najavljenih projekata od kojih bi benefite imali građani Nikšića i koji bi dali priliku za nova zaposlenja“, ocjenjuje on.

Napominje i da kompleksno pitanje Željezare još uvijek nije riješeno u pravoj mjeri.

„Svjesni smo da ovaj kompleks nudi brojne mogućnosti za razvoj, investicije i proizvodnju. Želja svih je da ti kapaciteti budu iskorišteni i nadamo se da će godina pred nama biti plodonosna kada je rešavanje tog problema u pitanju“, kazao je Goranović.

U 2024. godini očekuje dalju realizaciju započetih projekata, ali i pokretanje novih.  Očekuje i nova radna mjesta, smanjene nezaposlenosti i pad inflacije.

„Napredak u prethodnim godinama je vidljiv, ali da bi ga osjetili svi građani, potrebno je još više napora i truda svih nas, a posebno najodgovornih ljudi u Vladi Crne Gore. Uz želje da naša očekivanja budu i ostvarena, svim građankama i građanima Nikšića u nastupajućoj godini želimo puno zdravlja i uspjeha na ličnom, porodičnom i profesionalnom planu“, poručio je Goranović.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  3

  1. Sutjeska 1945

   Vjerovatno ne živimo u istom gradu.Ili ovaj gospodin rijetko izlazi u grad.Vidi se da se izbori bliže.Imalu ste vremena da uradite više.Nikad više nećete imati šansu.

  2. Goranovicu,sve sto ste uradili je što ste malo puteva asfaltirali ali to je vaša obaveza i ako vi to shvatate drugacije! I što ste zaposlili ljude sa jedva završenom srednjom školom po državnim ustanovama!
   Ali doći će vrijeme i za to da neko odgovara samo polako!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Sutjeska će naredne sezone u NLB ABA2 ligi igrati u grupi B protiv Vojvodine, Bosne i Rabotničkog, odlučeno je na žrijebu.
  Ministar zdravlja Vojislav Šimun kazao je da očekuje da će od jeseni transplantacije biti rađene i u Kliničkom centru. Gostujući na TVCG kazao je da rade na smanjivanju listi čekanja, te da je u pripremi nova metodologija zakazivanja pregleda. Istakao je da je broj bolovanja preko 30 dana smanjen za 50 odsto, a ispod 30 dana za 20 odsto.