Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićka URA: Naum o promjeni imena ulica relativizacija i brisanje istorije

URA
  • Autor onogost.me
  • 26.04.2023. u 09:40
Iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA su, povodom aktuelne teme promjene naziva ulica, kazali da se ne radi samo "o relativizaciji i brisanju istorije, već da se jasno očitavaju prioriteti aktera i promotera takvih aktivnosti".

“OO GP URA Nikšić cijeni da je, pored naziva naših ulica, za svakog građanina grada pod Trebjesom ipak jednako važno – ako ne i bitnije – stanje u kom se te iste ulice nalaze, te da je njihova rekonstrukcija, u cilju poboljšanja saobraćajne bezbjednosti i pristupačnosti kao imperativa poštovanja osnovnih ljudskih prava, ali i estetskog izgleda grada, ono što je apsolutni prioritet”, navodi se u saopštenju Dušana Golovića, predsjednika nikšićke URE.

Najavljene mjere su, kako je kazao, jasna ilustracija da su inicijatorima promjena imena ulica, ideologije i relikti vremena iza nas važniji u odnosu na tekovine modernog građanskog društva kojem težimo.

“Umjesto poštovanja i reafirmacije slavne prošlosti i antifašističkih vrijednosti, mi se danas suočavamo sa djelovanjem koje omalovažava tradiciju antifašizma, a sve kako bi se plasiralo novo sjeme podjela i na tome gradio jeftini politički kapital”, kazao je Golović.

Dodaje da kao potomci slavnih predaka koji su dali živote u borbi protiv fašizma, “dužni smo da čuvamo uspomenu na njih”.

“Stoga, iz OO GP URA Nikšić jasno poručujemo da ćemo podržavati, predlagati i promovisati isključivo progresivne ideje, koje donose dobrobit svim građanima Nikšića i Crne Gore, kao i da nećemo biti činilac dnevnopolitičkog folklora i učestvovati u sitnopolitikantskim igrama, bilo na nivou lokalne zajednice ili države”, zaključuje se u saopštenju.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.