Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićka URA: Odlazeća vlast svjesna da na prazna obećanja ne može više dobiti nijedan glas

ura1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.11.2020. u 12:39

Od 2006. godine potpirivanje nacionalne i religijske netrpeljivosti glavna je unutarpolitička strategija DPS-a, a nakon gubitka vlasti, maštovitiji su nego ikad, poručili su danas iz nikšićkog odbora URA reagujući na saopštenje nikšićkog DPS-a u vezi sa imenovanjem Milutina Simovića za predsjednika opštine Nikšić.

Ističu da jedino što DPS-u može pomoći, kako kažu, jeste nacionalizam, koji, navode, pokušavaju da sa državnog spuste i na lokalni nivo, kao vrlo efikasnu strategiju proizvodnje straha i destabilizovanja zdravog razuma.

Napominju da je odlazeća vlast svjesna da na šarm i prazna obećanja ne može više dobiti nijedan glas.

„Olinjala im se harizma, a Nikšić ne može da laže i da prikriva svoje propadanje, niti da se predstavlja kao grad svjetlosti kad se u njemu ne vidi prst pred okom. Zato se iskreno radujemo novogodišnjoj rasvjeti DPS-a, jer kad oni osvijetle, tu ni Sunce ne pomaže. Dako u tom totalnom mraku građani napipaju pravi put i otvore oči, da ih nikad više ne zamažu nijednom dogmom, ni partijskom ni religijskom, jer sloboda se osvaja zdravim razumom i hrabrim srcem“, poručuju oni.

Nikšić, kako kažu, ne može da sakrije ni glad, jer je svoj ponos i dostojanstvo ostavio na podu narodne kuhinje i na čiviluku socijalne službe.

„Bogu hvala, svi bitniji DPS lideri su iz Nikšića. A da bi naglasili svoju bliskost s narodom, ogradili su se previsokim i predebelim bedemima da im gladan narod, nepozvan, ne bi upao na prebogatu trpezu. A Nikšić – nikad više u korist svoje štete! Kakva će to veličanstvena kazna biti kad se DPS svede na svoju pravu mjeru, na mjeru političkog marginalca“, ukazuju iz nikšićke URE.

Kažu da onaj ko vam otme pravo da slobodno birate – sve od sopstvenog identiteta, preko Boga, pa do vlasti – taj vam je oteo i budućnost.

„A bezočno lagati da je propali Nikšić “kulturni i prosvjetni centar Crne Gore” može samo onaj koji je izgubio svaki kontakt sa stvarnošću, pa u političkom delirijumu priziva glasače koji odoše boljima i višima – lokalnoj opoziciji. Vidimo se u martu, ako vam do tada iko ostane u Partiji“, zaključuju iz nikšićke URE.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci