Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićki DPS traži da se ispita kad je supruga Đorojevića zaposlena u Komunalnoj policiji

DPS
  • Autor onogost.me
  • 01.12.2023. u 12:45
Nikšićki Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) pita se da li je prijavu protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića juče odbacio tužilac Dejan Đorojević čija je supruga dobila posao u Komunalnoj policiji.

Juče je Osnovno državno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Kovačevića da je povrijedio ugled Crne Gore.

“Ne želimo da komentarišemo odluke pravosudnih organa, i zašto ono što je skandalizovalo cijelu javnost za pomenutog tužioca ne predstavlja osnov za prijavu, međutim na društvenim mrežama, u nikšićkoj i crnogorskoj javnosti pojavila se informacija da je Kovačević krajem jula u Komunalnoj policiji zaposlio suprugu postupajućeg tužioca Dejana Đorojevića nakon spornog incidenta?”, navodi se u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Iz te partije su kazali kako ne bi sve ostalo na neprovjerenim glasinama, a radi objektivnog i pravovremenog informisanja javnosti, traže odgovor od načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića na sljedeća pitanja: “Da li u Komunalnoj policiji radi supruga tužioca Đorojevića? Ako je u organu kojim rukovodite zaposlena gospođa Đorojević, kad je sa pomenutom zaključen Ugovor o radu?”

“U jučerašnjem obraćanju javnosti, a nakon odluke tužioca Dejana Đorojevića da odbaci prijavu protiv Marka Kovačevića, predsjednik Opštine Nikšić, povodom slučaja srednji prst himni Crne Gore, izjavio je da ‘još uvijek postoje oni koji mogu da se odupru pritiscima i odlučuju po pravu i pravdi'”, navodi se u saopštenju.

Poručuju da javnost Nikšića i Crne Gore očekuje hitan odgovor.

“Ukoliko ga ovim putem ne dobijemo, iskoristićemo sve zakonske mogućnosti da dođemo do odgovora, pa u skladu sa istim preduzeti dalje korake”, zaključuje se u saopštenju.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    1. Tužiocu Đorojeviću je sestra zastupnica Opštine Nikšić, toliko o nepristrasnosti, nezavisnosti i samostalnosti u radu.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je ta lokalna samouprava u tom gradu ima sramni odnos prema 21. maju, Danu nezavisnosti.