Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nimanbegu: Naši zahtjevi nijesu za fotelje, već za principe

RTCG
  • Autor onogost.me
  • 21.07.2023. u 15:44
Nosilac liste “Albanska alijansa” Genci Nimanbegu saopštio je, nakon sastanka sa liderom Pokreta "Evropa sad" Milojkom Spajićem, da su razgovarali o principima i da je odlučeno da ih dopune. Što se tiče daljih pregovora, Nimanbegu kaže da će zavisiti od reakcija na njihove zahtjeve.

"Ne samo da smo razgovarali o principima, nego i da ih dopunimo jer oni ne obuhvataju sve ono što bi željeli imati u principima za pregoore. Istaknuto je da se slažemo u spoljno-političkoj viziji, nesumnjivim višegodišnjih zahtjevima za decentralizaciju vlasti u Crnoj Goru, puno sektora - školstva, zdravstva", rekao je Nimanbegu.

Istakao je da je ono što bi očekivali od nove vlade pojačano investiranje u područja gdje žive manjine i Albanci u Crnoj Gori, kao i demokratizaciju cijelog društva, koju bi, kako je rekao, mogli raditi sa "Evropom sad".

Na pitanje čime bi dopunili principe, Nimanbegu kaže da potreba za afirmativnih akcijama prema manjinama, te da su one normalne i očekivane.

"Na primjer, u zajednici gdje je 80 osto manjiskog stanovništa, imate policiju gdje je 80 odsto pravoslavnog sastava. Zbog toga treba afirmacija u tom sektoru. To je proces koji dugo traje i mora mu doći kraj. Traženja manjinskih partija nijesu za fotelje, već za principe", proučio je on.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Crna Gora treba pod hitno da otkloni nedostatke u pravnom okviru koji reguliše finansiranje političkih kampanja, partija i njihovih subjekata, a na osnovu posvećenosti koju je izrazila Vlada uz međustranačku podršku Parlamenta.