Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Novaković Đurović da rukovodi Ministarstvom evropskih poslova

Gov.me
  • Autor onogost.me
  • 30.11.2022. u 19:32
Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović predložena je za rukovoditeljku Ministarstva evropskih poslova (MEP) na 31. sjednici Vlade.

Novaković Đurović predložena je od strane premijera Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića. Abazović je zahvalio ministarki evropskih poslova Jovani Marović, koja je podnijela ostavku, na dosadašnjoj saradnji.

“Razlozi za ostavku mogu da budu ovakvi ili onakvi, ali ono što se moglo čuti u javnosti ja ne mogu da doživim kao razlog za ostavku, ali da ne ulazim u to – svako ima individualni razlog da se odnosi i profesionalno kako misli da je potrebno. S obzirom na to da mi nismo dozvolili da se u bilo čemu kaska, nećemo dozvoliti ni da se u ovome kaska”, kazao je Abazović.

Dodao je da MEP nastavi sa aktivnostima “bez ikakvih restrikcija”.

Podsjećamo, potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku i ministarka evropskih poslova Jovana Marović u petak je podnijela ostavku na te funkcije.

Abazović je iskoristio priliku da pozove poslanike da odblokiraju Ustavni sud.

“Oni koji su za evropski put glasaće za sudije Ustavnog suda. Oni koji nisu za evropski put ne mogu da se kriju iza nikakve lažne propagande, nego treba da preuzmu odgovornost zbog čega ne dozvoljavaju državi Crnoj Gori da se primakne Evropskoj uniji i da u tom segmentu napravi značajan iskorak “, kazao je Abazović.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.