NSD i DNP na izbore bez PzP, Medojevićeva partija ide samostalno

TVCG
 • Autor onogost.me
 • 13.05.2023. u 21:46
Pokret za promjene (PzP) neće biti na listi Demokratskog fronta (DF) za predstojeće parlamentarne izbore. Naš izvor je saopštio da je PzP odlučio da nastupi samostalno i da nije bilo dogovora o zajedničkom nastupu sa drugim konstituentima Demokratskog fronta.

Lider PzP Nebojša Medojević je na pitanje Portala RTCG o listi DF-a za izbore kratko odgovorio da će sjutra sve objaviti na konferenciji za medije u 12 sati u Skupštini Crne Gore.

Prema našim saznanjima predsjedništvo PzP u proširenom sastavu sjutra će odlučivati o samostalnom nastupu. S obzirom da PzP neće biti na listi DF-a, većina mjesta će pripasti Novoj srpskoj demokratiji (NSD) i Demokratskoj narodnoj partiji (DNP). To znači i kraj koalicije koja postoji od 2012.

PzP nije mogao da pristane na uslove koje su ponudile druge partije DF, odnosno, smatrali su da im je ponuđeno premalo mjesta u vrhu liste, a nije bilo saglasnosti ni oko programskih prioriteta, kazano je Portalu RTCG nezvanično.

Rok za predaju lista je utorak u ponoć.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore u Crnoj Gori počelo je danas, u bjelopoljskoj štampariji Merkator. Do kasnih večernjih sati biće odštampano 558.741 listića, a proces prati predstavnik OEBS-a. Na izborima, koji će biti održani 11. juna, učestvovaće 15 lista.
  U namjeri da doprinese transparentnosti prevashodno u procesu donošenja odluka, a podrazumijevajuće i načina trošenja budžetskih sredstava – 43. Vlada je sjednice Vlade otvorila za javnost učinivši dostupnim “Dnevni red” kao i materijale i zaključke sa održanih sjednica na portalu Vlade Crne Gore, poručili su iz Vlade reagujući na navode MANS-a o netransparentnom trošenju budžetskih sredstava.