Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

NSD: Tužilaštvo neka procijeni i položaj ruku Milatovića

screenshot/vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 05.07.2023. u 18:01
Nova srpska demokratija (NSD) oglasila se nakon podizanja prijave ODT-a protiv prvog čovjeka nikšićke opštine Marka Kovačevića, pozivajući "razumne rukovodioce crnogorskog tužilaštva da hitno obustave ovu, kako navode, "sprdnju kako ona ne bi služila za podsmijeh ne samo domaće, nego i međunarodne javnosti". Sramotna odluka tužilaštva za predsjednika Nikšića Marka Kovačevića bazirana na tragikomičnoj analizi položaja njegovih prstiju što su "uvrijedili državu" je još jedan dokaz posrnulog sistema prošle vlasti koji preživljava u pravosuđu.

"Ne brukajte ovu zemlju jer ona ne zaslužuje to", piše u saopštenju.

NSD se oglasila nakon što su mediji prenijeli da se Kovačević nedolično ponašao tokom intoniranja himne Crne Gore. Nakon toga je Osnovno državno tužilaštvo protiv njega podnijelo krivičnu prijavu. 

Iz partije na čelu sa Andrijom Mandićem navode da je u pitanju progon gradonačelnika Nikšića, koji pokazuje da  pripadnici bivšeg režima iz tužilaštva nastavljaju cirkus koji je započeo Milivoje Katnić i da ne smiju da se bave ključnim igračima mafijaškog DPS sistema.

"Uostalom, za Mila Đukanovića nisu skupljali sigurne glasove samo Zvicer i Lazović u ZIKS i bezbjednosnom sektoru, nego i većina "uglednih" pripadnika sudstva i tužilaštva. Dakle, sa jedne strane imamo ćutanje tužilaštva na konkretne i teške kriminalne radnje u koje je umiješan politički i policijski vrh bivšeg režima, a sa druge se otvoreno izmišljaju povodi za ekspresno pokretanje postupka protiv gradonačelnika Nikšića Marka Kovačevića kako bi se u narednom periodu njegov prst ili prsti stavili van funkcije. A kad se već čitava Crna Gora ruga potezu tužilaštva u Nikšiću, onda im poručujemo da ne budu selektivni, nego da sličnom metodom kako su procjenjivali sumnjivi statički položaj prsta Marka Kovačevića, procijene i položaj ruku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića koje su se, prilikom intoniranja himne, nalazile na nedoličnom mjestu za uzvišeni trenutak ponosa vlastitom državom", zaključuje se u saopštenju NSD.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
    Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.