Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

NSD: U Dragovoj Luci asfaltirano 40 putnih pravaca i osvijetljene ulice, navodi Perovića ne odražavaju pravu sliku

NSD
 • Autor onogost.me
 • 08.05.2024. u 16:21
Nikšički odbor Nove srpske demokratije (NSD) saopštio je da navodi odbornika Evropskog tima za Nikšić Rajka Perovića o brojnim problemima u naselju Dragova Luka ne odražavaju pravu sliku, niti se lokalnoj vlasti može spočitati nebriga prema ovoj mjesnoj zajednici.

Iz NSD Nikšić kažu da Perović za svoje tvrdnje nije priložio niti jedan dokaz, što navodi na to da je u pitanju obično politikanstvo.

“Dovoljno je navesti da je u ovom naselju asfaltirano gotovo 40 putnih pravaca, odnosno preko 5,5 kilometara m puteva, među kojima svakako treba izdvojiti Široku ulicu. Projektom Široke ulice sa urađenom atmosferskom kanalizacijom, trotoarom, rasvjetom i signalizacijom, riješen je gorući problem vozača i pješaka. Znamo kako su izgledale ulice u toj mjesnoj zajednici tokom dugogodišnje vladavine bivšeg režima i naši sugrađani dobro znaju da ni najiskusniji vozači nisu uspjevali da sačuvaju vozila i zaobiđu rupe kojih je bilo na svakom koraku. Osim 5,5 kilometara novog asfalta, dodatno je nasuto i preko preko dva kilometra pravaca”, piše u reagovanju.

Ističu da je svima poznat problem sakupljanja vode u Relejskoj ulici koji je riješen u saradnji sa Vodovodom.

“Za ove radove na saobraćajnoj infrastrukturi, Opština je uložila preko milion eura. Svi građani Nikšića, a posebno mještani Dragove Luke svakodnevno svjedoče da je stanje infrastrukture daleko bolje nego što je to bilo za vrijeme naših odnarođenih prethodnika. Tu je naravno i projekat javne rasvjete koji će uskoro biti kompletiran, čime će naš grad dobiti kvalitetno osvjetljenje duž svih saobraćajnica, po najvišim evropskim standardima energetske efikasnosti što omogućava uštedu novca građana Nikšića”.

Dodaju da se ovih dana završavaju radovi na zapadnoj tribini gradskog stadiona, koja je, tvrde, zbog grešaka prethodne vlasti već dugo kasnila.

“Ovim projektom će svi građani dobiti priliku da u najboljim uslovima prate sportske događaje i manifestacije, dok će fudbaleri Sutjeske konačno imati uslove kakve zaslužuju”, rekli su iz NSD.

Naveli su i da je Opština obezbijedila 625.000 eura za projekat izgradnje fekalne/kanalizacione mreže za četiri naselja, među kojima je i Dragova Luka.

“Sve navedeno, a i mnogo toga drugog, govori da se u Dragovoj Luci radi i da Opština ulaže napore kako bi ovo, ali i sva druga nikšićka naselja dobila uslove kakve su odavno zaslužili. Uz saopštenje dostavljamo i fotografiju kako Dragova Luka izgleda u večernjim satima, a građani će se sami sjetiti kako je izgledala do prije par godina kada je Opštinom upravljao DPS, kao i kako su sistematski i strateški uništavali ovo naselje zbog toga što su se mještani Dragove Luke prvi u Nikšiću usprotivili njihovoj odnarođenoj vladavini”, zaključili su u reagovanju.

Izvor: Vijesti

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  1. e za 30 godina DPS, čiji je Rajo član, je pozlatio Drsgovu Luku.. ako nista drugo zatvorili su i prodali sve firme da se radnici ne pate i da moraju rano da ustaju na posao… spasili ih. Jedan je DPS nebeski (SKY)

  2. Kapetan Zupski

   Meni nije jasno samo cime se Vi ponosite …kao prvo nijeste pare od kuce za asfalt donijeli …nego od para nas gradjana …drugo svaki Vi je rad kao sto je Siroka ulica …pitanje hasto su sahte takve kakve su i iz kolika se puta asfaltirala …i koliko je posao trajao …rezime …mene bi bilo sramota ista pominjati jer izmedju Vas i ovih bivsih je znak jednakosti …Vi ili ne znaze ili se pravite da ne znate …a oni oni nijesu cak ni dostojni komentara …osim da su im realno ulive bile bolje posle rekonstrukcije sto nije slucaj sada

  3. Nikadviše1918

   Tipa kojeg su doveli kriminalci iz Beograda (Vučićeva bitka za Nikšić), R.Baćović i šubarin pok.ujak Radošević, stalno provocira crnogorski narod, ne bi li se dodvorio četničkom vođi Mandiću i picoustom psihopati iz Beograda, jer to donosi u ovoj zemlji čuda razne benefite, kao što je 7-8 miliona eura koje je šubara “ukrao” od gradske rasvjete i ovaj grad u kojem se nalazi hidroelektrana, pretvorio u grad mraka ne samo što se tiče rasvjete. Svaku priliku koristi da omalovaži CG i sve što je crnogorsko, kao što je nastavnica koju su doveli iz PG Laković i u mnogim drugim školama i ustanovama. Tip koji je več počeo da pravi odstupnicu iz NK prelazeći u Pg u četnički poslanički klub, misli da će pobjeći od suda istorije, zakona i naroda. Svima onima koji blate i ponižavaju ovu lijepu državu, sudiće i ljudi i istorija, jer izdajnici neće moći pobjeći.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.