“Obećane reforme nijesu sprovedene”

TVCG
 • Autor onogost.me
 • 08.12.2022. u 12:40
Zbog nesprovođenja reformi koje su obećane nakon pada DPS-a, pojedine institucije ne postupaju kako treba ili postupaju selektivno, smatra Lazar Grdinić iz istraživačkog centra MANS-a. Kako je kazao u emisiji "Dobro jutro Crna Goro", jako je nezrelo i neodgovorno to što rješenje institucionalne krize zavisi od političke volje.

Grdinić smatra da dvije godine nakon preuzimanja vlasti, nove Vlade se nisu libile da preuzmu sve mehanizme smijenjene vlasti.

“Ništa od reformi koje su nam obećane nije ispunjeno. Nemamo novi Zakon o slobodnom pristupu informacijama, nemamo ni novi Zakon o sprečavanju korupcije, dok Zakon o porijeklu imovine prate određene kontroverze”, rekao je on.

Istakao je da to uzrokuje da nadležne institucije ne postupaju kako treba, ili postupaju selektivno.

“Sve nas to dovodi u takozvanu institucionalnu krizu koja se opet svodi na to da je rješenje u rukama političara i da se svodi na pitanje političke volje, što je po mom mišljenju neodgovorno i jako nezrelo”, rekao je Grdinić.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na narednoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, koja će se održati 10. februara, odbornici će odlučivati o predlogu za smjenu predsjednika opštine Marka Kovačevića.
  Poslanica Demokratskog fronta (DF) Simonida Kordić poručila je za TVCG da će predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić biti kandidat DF-a za predsjedničke izbore, ukoliko kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) bude Milo Đukanović.
  Crnogorski državljanin može prijaviti prebivalište, ili prijaviti promjenu prebivališta, na osnovu priloženog dokaza o pravu svojine ili susvojine na stanu, kući ili drugom objektu za stanovanje. Ako je u toj prijavi navedena adresa stana koji je u vlasništvu druge osobe, uz prijavu se podnosi ovjeren ugovor o zakupu, predviđeno je izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta.