Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Odbor za bezbjednost podnijeće krivičnu prijavu zbog odavanja podataka

screenshot
 • Autor onogost.me
 • 13.02.2024. u 13:45
Odbor za bezbjednost i odbranu podnijeće krivičnu prijavu protiv nepoznatog člana koji je, kako se sumnja, odao tajne podatke sa zatvorene sjednice novinaru jednog dnevnog lista. Odluka je donešen sa osam glasova za, dok je jedan bio protiv. Odbor je prije toga saslušao vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore, general-majora Rajka Pešića, prije stupanja na funkciju.

Predsjednik Odbora Miodrag Laković je kazao da je posumnjao da je neko iznio podatke sa sjednice koje su “završile” u jednom dnevnom listu. Napomenuo je da se za odavanje tajnih podataka sa zatvorenih sjednica može dobiti osam godina zatvora. Zato je predložio da Odbor podnese krivičnu prijavu protiv nepoznatog izvšioca i da tužilac ispita pod kojim okolnostima je autor teksta došao do tih informacija.

“Ako hoćemo da pomognemo organima, ja predlažem da ponudimo da se izvrši poligrafsko testiranje i da pokažemo da smo spremni da mu se podvrgnemo kako bismo otklonili sve sumnje sa svakoga od nas pojedinačno”, kazao je on.

Ističe da je Odbor dužan da ponese prijavu.

“Smatram da smo, ako imamo sumnju, dužni da to i prijavimo. Ako to uradimo kao Odbor, smatram da ćemo pokazati dodatnu senzibilnost”, kazao je on.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci