Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OO DPS: Džabe rekonstrukcija, ako bolnici okrenu leđa pacijenti i medicinski kadar

Demokratska partija socijalsita
  • Autor onogost.me
  • 28.06.2024. u 11:33
Opštinski odbor Demokratske partije socijalista u Nikšiću pozvao je minstra zdravlja Vojislava Šimuna da se, kako su naveli, pozabavi kadrovskim rješenjima u Opštoj bolnici Nikšić.
''Pozivamo ministra Šimuna, da prije nego počnu sa radovima svrati do nikšićke bolnice i pozabavi se kadrovskim rješenjima, jer džaba će se bilo šta rekonstruisati ako bolnici okrenu 
leđa i pacijenti i kvalitetni medicinski kadar'', naveli su u saopštenju i doali da pozdravljaju potpisivanje Ugovora o izvođenju radova u Opštoj bolnici Nikšić, koji su 
potpisali ministar energetike i rudarstva Saša Mujović i ministar zdravlja Vojislav Šimun u cilju stvaranja boljih uslova za liječenje građana i svih drugih pacijenta. 
Iz OO DPS-a kažu da su u prethodnom periodu uložena ogromna sredstva u nikšićku bolnicu, ali su je u svakom smislu uništili sadašnji i prethodni menadžemnt.

''No, želimo da obavijestimo ministra Šimuna da su u prethodnom periodu uložena ogromna sredstva u nikšićku bolnicu i da je to bila jedna uređena ustanova sa kvalitetnom zdravstvenom uslugom, koja je pružana pacijentima, ali je onda došao jedan Marko Mitrović, pa Dušanka Milatović Perović, koji su praktično u svakom smislu uništili Opštu bolnicu u Nikšiću.

Od kada ustanovom rukovodi Milatović Perović za istu se samo čuje zahvaljujući skandalima, vijestima o mobingu, obračunu sa pacijentima i zaposlenim, pogrešnim terapijama,

nedostatku osnovnog materijala, nepotizmu, kupljenim diplomama, kršenju zakona, kažnjavanju direktorice od strane inspekcije i najžalosnije nerasvijetljenim smrtnim slučajevima pacijenata,'', stoji u saopštenju OO DPS-a.

Iz DPS-a pozvali su ministra Šimuna da smijeni Milatović Perović i, kako su naveli, pojedince kojima ona upravlja sa rukovodećih pozicija u Opštoj bolnici u Nikšiću.

''Zaključno, ministre, potonja je ura da smijenite Milatović Perović i pojedince kojima ona upravlja sa rukovodećih pozicija u OB Nikšić, jer ta malobrojna svita vrši torturu nad kolegama koje pod stresom dolaze na posao, usljed čega mogu ispaštati samo i isključivo pacijenti, što nije u interesu ove zdravstvene ustanove, grada, a ako ćemo pravo ni crnogorskog zdravstvenog sistema kojim rukovodite'', zaključuje se u saopštenju.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Crna Gora treba pod hitno da otkloni nedostatke u pravnom okviru koji reguliše finansiranje političkih kampanja, partija i njihovih subjekata, a na osnovu posvećenosti koju je izrazila Vlada uz međustranačku podršku Parlamenta.
    Ministarka vanjskih poslova Belgije Hađa Labib rekla je da je počastvovana što je prisustvovala tako važnom događaju danas kojim Crna Gora pravi veliki korak naprijed u pregovorima sa EU. To je rekla nakon Međuvladine konferencije Crne Gore i Evropske unije (EU), na kojoj je Crna Gora dobila pozitivan IBAR, čime ulazi u finalni proces pregovora sa EU u oblasti vladavine zakona.