Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OO DPS: Neka mjesto našeg okupljanja bude porodična trpeza

81372183_2674985149282607_8607254872254840832_n
DPS
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2019. u 11:13

U susret Novoj godini, Izvršni odbor OO Demokratske partije socijalista Nikšić, održao je sastanak u cilju sumiranja postignutih rezultata u godini za nama, plana aktivnosti za predstojeću godinu i osvrta na aktuelnu sutuaciju u gradu i u Crnoj Gori.

Kako su kazali iz DPS-a, u godini koja je pred nama trebamo nastaviti putem podizanja kvaliteta života naših građana, rješavanjem realnih i suštinskih problema, pažljivo čuvajući one vrijednosti po kojima je prepoznato i crnogorsko društvo i grad Nikšić.

“Postavljajući temelje savremenom Nikšiću, crnogorski knjaz profilisao ga je kao mjesto zajedništva i harmonije u kome se ne pita za različitosti. Te temelje nadograđivali su i brusili mnogi znameniti i neznani, marljivi i diskretni i sa istoka i zapada i juga i sjevera. I svakome je u toj širini bilo potaman, nikome tijesno. Gradili su ga i voljeli i Mušovići i Petrovići i Rovinski i Slade, i Tin Ujević i Sima Milutinović, i Ljubo Čupić i Vito Nikolić, Dragan Radulović i mnogi drugi. Ponosili smo se zajedničkim činjenjima sveštenika iz Ostroga i časnih sestara iz Brezovika”, navode oni.

O nikšićkoj širini i slozi, naglašavaju, pisalo se i pjevalo i kroz sevdalinke i uz gusle i uz gitare.

“To je uzidano u naše temelje. I ne može neko, tek tako, sa političkim radikalizmom to da potre. Nikšić i Nikšićani znaju razlučiti folklor i zapaljivu retoriku od argumenata i fakata. Znaju prepoznati nečije loše namjere, ali i čuvati svoje dobro. Što je veća galama, to je “tanja” argumentacija, govorili su stari Niksićani. Zato, sigurno je, u Nikšiću nema mnogo onih koji mogu biti upleteni u kolo destrukcije i ataka na naše najveće vrijednosti: toleranciju, zajednistvo i građansko društvo. Sva naša iskustva iz dalje i bliske prošlosti rječito govore kuda vode priče kojima se ovih dana pokušavaju destabilizovati Nikšić i Crna Gora. Zato kažemo – Neka hvala”, ističu iz OO DPS-a.

Kako kažu, ovo je 2020. godina i za nasilje jednostavno nemaju vremena, taj film su arhivirali. Oni pozivaju da živimo stvarnost zajedno, tolerantno i građanski.

“Dragi sugrađani, neka mjesto našeg okupljanja bude porodična trpeza, neka zajedništvo, prijateljstvo i  mudrost u ovim prazničnim danima budu naša najveća pobjeda! Srećni vam predstojeći novogodišnji i božićni praznici!”, poručili su oni,

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Danas su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) održani lokalni unutarstranačkih izbori u centralnoj regiji Crne Gore, na kojima je članstvo te partije izabralo nove predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama.