Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OO DPS: Neka mjesto našeg okupljanja bude porodična trpeza

81372183_2674985149282607_8607254872254840832_n
DPS
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2019. u 11:13

U susret Novoj godini, Izvršni odbor OO Demokratske partije socijalista Nikšić, održao je sastanak u cilju sumiranja postignutih rezultata u godini za nama, plana aktivnosti za predstojeću godinu i osvrta na aktuelnu sutuaciju u gradu i u Crnoj Gori.

Kako su kazali iz DPS-a, u godini koja je pred nama trebamo nastaviti putem podizanja kvaliteta života naših građana, rješavanjem realnih i suštinskih problema, pažljivo čuvajući one vrijednosti po kojima je prepoznato i crnogorsko društvo i grad Nikšić.

"Postavljajući temelje savremenom Nikšiću, crnogorski knjaz profilisao ga je kao mjesto zajedništva i harmonije u kome se ne pita za različitosti. Te temelje nadograđivali su i brusili mnogi znameniti i neznani, marljivi i diskretni i sa istoka i zapada i juga i sjevera. I svakome je u toj širini bilo potaman, nikome tijesno. Gradili su ga i voljeli i Mušovići i Petrovići i Rovinski i Slade, i Tin Ujević i Sima Milutinović, i Ljubo Čupić i Vito Nikolić, Dragan Radulović i mnogi drugi. Ponosili smo se zajedničkim činjenjima sveštenika iz Ostroga i časnih sestara iz Brezovika", navode oni.

O nikšićkoj širini i slozi, naglašavaju, pisalo se i pjevalo i kroz sevdalinke i uz gusle i uz gitare.

"To je uzidano u naše temelje. I ne može neko, tek tako, sa političkim radikalizmom to da potre. Nikšić i Nikšićani znaju razlučiti folklor i zapaljivu retoriku od argumenata i fakata. Znaju prepoznati nečije loše namjere, ali i čuvati svoje dobro. Što je veća galama, to je "tanja" argumentacija, govorili su stari Niksićani. Zato, sigurno je, u Nikšiću nema mnogo onih koji mogu biti upleteni u kolo destrukcije i ataka na naše najveće vrijednosti: toleranciju, zajednistvo i građansko društvo. Sva naša iskustva iz dalje i bliske prošlosti rječito govore kuda vode priče kojima se ovih dana pokušavaju destabilizovati Nikšić i Crna Gora. Zato kažemo - Neka hvala", ističu iz OO DPS-a.

Kako kažu, ovo je 2020. godina i za nasilje jednostavno nemaju vremena, taj film su arhivirali. Oni pozivaju da živimo stvarnost zajedno, tolerantno i građanski.

"Dragi sugrađani, neka mjesto našeg okupljanja bude porodična trpeza, neka zajedništvo, prijateljstvo i  mudrost u ovim prazničnim danima budu naša najveća pobjeda! Srećni vam predstojeći novogodišnji i božićni praznici!", poručili su oni,

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Predsjednik Vlade Milojko Spajić izvinio se građanima što je proveo četiri dana u Francuskoj na odmoru. Kazao je da je svjestan da većina građana ne može sebi da priušti putovanja u Francusku i EU ali je istakao da Vlada naporno radi na povećanju standarda kako bi omogućili građanima da vide sve što Evropa nudi. Premijer je rekao da na društvenim mrežama imamo sijaset neozbiljnih optužbi, ali je naglasio da napadi na mrežama i estradizacija politike nikome neće donijeti dobro.