Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pajović za radio Nikšić: Sapunica se završava 16. oktobra

darkonova
  • Autor onogost.me
  • 27.08.2016. u 05:41

Dio crnogorske opozicije je neozbiljan, ali će se politička sapunica završiti 16. oktobra, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović gostujući na radiju Nikšić.

“Zna se koja je uloga Vlade izbornog povjerenja, zna se da tu postoji ogromna odgovornost, a to je kontrola državnih resursa, biračkih spiskova… Zbog toga smo se i izborili, prvi put nakon 27 godina, da predstavnici opozicije imaju ogromnu institucionalnu moć. Sve ovo mi poprilično liči na neku vrstu političke sapunice kojoj, kako se čini, nema kraja. Ali, kraj će joj ipak doći 16. oktobra, i dobro je što ćemo tada svi zajedno izaći pred građane sa onim što smo uradili u prethodnom periodu”, kazao je Pajović.

On vjeruje da će građani, kao mnogo puta do sada, prepoznati odgovornost, rad i rezultate, ali i ono što je, kako je kazao, politička papazjanija, što ne možemo da se nazove ni ozbiljnim ni odgovornim obavljanjem izuzetno važnih funkcija koje opozicija dijeli u vladi.

Pajović je prokomentarisao i najavu nestranačkih ministara u vladi Milorada Vujovića, Budimira Mugoša i Borisa Marića da će za 15 dana ponovo razmisliti da li ostaju u vladi. 

“Nekad su se u politici stvari planirale mjesecima unaprijed. U posljednje vrijeme smo prešli na dane, a ovdje, kako mi se čini, govorimo o svakominutnim razmišljanjima dijela političke scene. Period od 15 dana je jako dug, ko zna šta će kome pasti na pamet. Ja sam za to da se bavimo ozbiljnim poslom, a drugi neka sagledavaju posljedice, i šta zapravo ovo neozbiljno političko ponašanje donosi građanima i njima samima”, kazao je predsjednik Skupštine.

Pajović je kazao da Građanski pokret URA, koji je odlučio da napusti Vladu izbornog povjerenja, ne predstavlja nikoga, niti je ikad predstavljao.

“To je udruženje građana, a ne politička stranka. To je samo grupa ljudi koji su, bez izbornog legitimiteta i bez registracije kao politička stranka, ušli u vladu izbornog povjerenja. Moram da podsjetim javnost da smo prije 20. januara bili brutalno osuđivani zašto uopšte i razmišljamo o mogućnosti uslovne podrške Vlade, a nakon toga je URA kazala da je dobro da postoji vlada izbornog povjerenja, da je dobro da neko uđe i kontroliše sve ono što je zacrtano kao cilj te vlade. Nakon toga smo čuli da svi treba da izađu i na kraju smo došli do situacije da je URA izašla, a ministri koje su oni imenovali ostali u Vladi”, kazao je Pajović.

On smatra da ne postoji kriza unutar Vlade izbornog povjerenja, već ta vlada, kako je naveo, radi svoj posao, u puno mmandatu.

“Meni se čini da su postignuti rezultati dobri, ne samo po pitanju izbora. Vlada izbornog povjerenja se pokazala kao vrlo dobra formula, gdje postoji jedna vrsta dinamike. To što je to neko doživio ovako ili onako, i zapetljao se u svojoj političkoj projekciji, to je njegov problem. Građani neka se zapitaju da li takav neko treba da vodi državu. Mada je tu lako doći od jednostavnog odgovora”, kazao je Pajović.

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je ta lokalna samouprava u tom gradu ima sramni odnos prema 21. maju, Danu nezavisnosti.