Parlament sjutra o sudijama Ustavnog suda

Skupština CG
 • Autor onogost.me
 • 26.02.2023. u 12:29
Skupština bi sjutra na vanrednoj sjednici trebalo da izabere sudije Ustavnog suda. Matični Odbor predložio je četiri kandidata i to Snežanu Armenko, Draganu Đuranović, Momirku Tešić i Faruk Resulbegovića.

Izvjesno je da će sjutra biti izabrano troje sudija. Međutim, manjinske partije još se nijesu dogovorile o četvrtom kandidatu koji dolazi iz manje brojnog naroda.

Predsjedica Parlamenta Danijela Đurović ranije je za TVCG kazala da vjeruje da će doći i do dogovora i oko četvrtog kandidata.

“Vrlo cijenim svoje kolege poslanike i poslanice i članove kolegijuma, kao i sve poslanike koji su članovi Ustavnog odbora, i mislim da su to sve ozbiljni i odgovorni ljudi koji će ispoštovati ono što je dogovor 27. februara i da to ne može biti dovedeno u pitanje. Ono što ja želim da vjerujem je da ćemo 27.februara doći do dogovora i oko četvrtog kandidata Ustavnog suda kako bi Ustavni sud bio potpuno kompletiran”, kazala je tada Đurović.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Povodom medijskih navoda o povećanju broja birača u biračkom spisku Ministarstvo unutrašnjih poslova saopšptilo je da je birački spisak povodom drugog kruga izbora za Predsjednika Crne Gore, zakazanih za 2. april 2023. godine, ostao nepromijenjen u odnosu na birački spisak po kojem je održan prvi krug izbora za Predsjednika Crne Gore 19. marta 2023. godine.