Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pejović: Popisan 618.351 građanin, 69 slučajeva odbijanja

screenshot
 • Autor onogost.me
 • 26.12.2023. u 09:22
Direktor Uprave za statistiku Crne Gore Miroslav Pejović kazao je da je do sada popisano 618.351 lice, te da je potvrđeno 69 slučajeva odbijanja popisa, a 152 slučajeva gdje će popisna komisija iskomunicirati sa građanima.

Na današnji dan popisano je 618.351 lice, 199.081 domaćinstvo i 356. 464 stana", kazao je Pejović na sedmoj sjednici Odbora za praćenje primjene Sporazuma o uslovima za održavanje popisa.

Pejović je poručio da je na današnji dan potvrđeno 69 slučajeva odbijanja, a 152 slučajeva gdje će popisna komisija iskomunicirati sa građanima.

"Vidimo da se u odnosu na prošli put povećao broj popisanih stanovnika u Glavnom gradu", kazao je Pejović.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
  Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura