PES: Visok stepen saglasnosti, razmotrićemo sve zahtjeve i sugestije

PES
 • Autor onogost.me
 • 21.07.2023. u 18:27
U toku današnjeg razgovora sa potencijalnim partnerima, postignut je visok stepen saglasnosti u vezi sa principima Pokreta Evropa sad, saopštili su u toj partiji.

“Nakon prvog kruga obavljenih konsultacija razmotrićemo sve sugestije i zahtjeve za doradu početnih predloženih deset principa, u cilju pripreme Sporazuma za formiranje 44. Vlade Crne Gore”, naglašavaju u PES-u.

Kako su dodali, nije bilo sastanka sa predstavnicima Bošnjačke stranke, zbog ranije preuzetih obaveza.

“Prema zahtjevu Bošnjačke stranke, koja zbog ranije preuzetih obaveza nije mogla da se odazove našem pozivu, pregovori sa ovom partijom će se obaviti početkom naredne nedjelje kako bi se i zvanično zatvorio prvi krug pregovora”, poručuju u toj partiji.

Podsjećamo danas su se predstavnici PES-a sastali sa predstavnicima SNP-a, Albanskog foruma, Albanske alijanse i HGI-ja.

Spajić se juče sastao sa predstavnicima koalicije Za budućnost Crne Gore i Demokratama.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Novom skupštinskom sazivu, koji još nije izabrao predsjednika parlamenta, od 27. jula dostavljen je jedan predlog zakona i dva izvještaja, rekli su “Vijestima” iz Skupštine.
  Mandatar za sastav vlade Crne Gore, predsjednik Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, saopštio je da ima još vremena za formiranje vlade, te da rade na obezbjeđivanju većine. Nije htio da komentariše informaciju o isključivanju poslanica PES-a Jevrosime Pejović i Radinke Ćinćur iz partije.