Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Petrović Njegoš: Riješićemo pitanja pasa lutalica u Nikšiću

anaa
Evropski tim za Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 06.03.2021. u 13:00

Evropski tim za Nikšić, prepoznat po tome što biračima nudi konkretna rješenja za probleme, pa ćemo se u narednom periodu aktivno posvetiti rješavanju pitanja pasa lutalica u našem gradu, saopštila je Ana Petrović Njegoš, kandidatkinja za odbornicu liste te koalicije.

Iz lokalne kase, kako je kazala, godišnje se za naknade građanima zbog ujeda pasa lutalica isplaćivalo nekoliko desetina hiljada eura.

"Evropski tim za Nikšić ima pripremljen plan prema kojem će za mnogo manje novca biti stvoreni institucionalni i drugi okviri kako bi se taj problem riješio na sistemski način. Planiramo da kroz ulaganje u azil na human način to pitanje riješimo, svjesni da je ignorisanjem tog problema ugrožena i sama bezbjednost naših građana. Iako smo u prethodnom periodu obezbijedili dobre osnove za rješavanje problema pasa lutalica, pritužbe građana nas obavezuju da se ovim pitanjem i dalje bavimo", navela je ona.

Podsjeća da je Svjetska organizacija za zdravlje životinja usvojila Regionalnu strategiju rješavanja problema pasa lutalica za 11 zemalja Balkana.

"Kroz utvrđene mjere planira se rješavanje ovog problema do 2025. godine. Evropski tim za Nikšić radiće na realizaciji utvrđenih mjera sa ciljem da se broj pasa lutalica smanji, poveća broj odgovornih vlasnika i izgrade dodatna uređena skloništa i prihvatilišta za pse", poručila je on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura