Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Podnijeli Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o javnom vodosnabdijevanju

Evropski tim za Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 04.07.2024. u 11:04
Klub odbornika Evropski tim za Nikšić je podnio Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o javnom vodosnabdijevanju na teritoriji opštine Nikšić, saopšteno iz te koalicije.

Oni su u saopštenju naveli da odluka, koju je vladajuća većina, uprkos njihovim upozorenjima donijela na sjednici Skupštine opštine, kosi se sa Ustavom Crne Gore i važećim zakonima.

"Osim što predmetna odluka nije u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o komunalnim djelatnostima, u istoj su sporni i članovi koji propisuju obaveze korisnika i obaveze Društva, tj. DOO ,,Vodovod i kanalizacija Nikšić”, jer se u njima mogu naći elementi povrede ljudskih prava, između ostalog, ekonomskih i socijalnih prava i sloboda", piše u saopštenju.

Podsjećaju da je direktor preduzeća, koji, kako kažu, zbog svega što se dešava u nikšićkom Vodovodu treba da podnese ostavku, na prethodnoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi obrazlagao i obrađivao predmetnu odluku.

"Zaključno, ovom Inicijativom još jednom pokušavamo da zaštitimo građanke i građane grada pod Trebjesom od javašluka i bezobrazluka aktuelne vlasti koja će nakon lokalnih izbora ostati upamćena kao najgora vlast u istoriji Nikšića", piše u saopštenju kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    1. Kapetan Zupski

      Mrtva je trka ko je od Vas dvije vladti bio pogubniji i gori za Nk …mada ovi su sadasnji u maloj prednosti …zbog nesposobnosti i neznanja

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sjednica Skupštine opštine Nikšić na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića zakazana je u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 13 časova.
    Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
    Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.