Podnijet prijedlog za razrješenje Kovačevića

DPS
 • Autor onogost.me
 • 06.07.2023. u 18:20
Danas je, kako su prethodno i najavili, Klub odbornika Evropski tim za Nikšić podnio prijedlog za razrješenje Marka Kovačevića, predsjednika Opštine Nikšić, zbog, kako kažu, nepoštovanja Ustava Crne Gore, povrede ugleda države Crne Gore i javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola.

“Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević u kontinuitetu pokazuje negatorski i unižavajući odnos i prema državi Crnoj Gori i prema njenim simbolima. Najnoviji neprimjereni čin tokom intoniranja himne, prilikom obilježavanja jubileja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i osoba sa invaliditetom, samo je vrhunac dosadašnjih činjenja Marka Kovačevića, koja imaju za cilj grubo vrijeđanje i ponižavanje države u kojoj vrši značajnu funkciju”, navodi se u saopštenju OO DPS Nikšić.

Da je njihova aktuelna inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje, kažu, pokazuje i reakcija Osnovnog državnog tužilaštva koje je protiv Kovačevića podnijelo krivičnu prijavu, što je, dodaju, jasan pokazatelj da isti nije dostojan funkcije predsjednika.

“U krajnjem, naglašavamo da je ova inicijativa još jedan test za one partije koje sebe na papiru nazivaju braniteljima nacionalnih interesa, koje su istovremeno i konstituenti lokalne vlasti u gradu pod Trebjesom, te da preostaje da vidimo kakav će odgovor dati ili opravdanje pronaći na sjednici, koja mora biti zakazana po hitnom postupku, povodom sramnog čina koji je odraz uličarskog ponašanja prvog čovjeka našeg grada”, zaključuju oni.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputiće danas svim parlamentarnim subjektima predlog "Platforme za Crnu Goru u EU", a čiji je primarni cilj vraćanje reformske i evropske agende u društveno-politički fokus, kao i zajedničko djelovanje na ubrzanju našeg evropskog puta, saopšteno je iz kabineta Predsjednika.
  Pivska planina na udaru je potkornjaka, štetočine koja hara šumama širom Crne Gore. U Parku prirode Piva zabrinuti su stanjem na terenu i upozaravaju da nadležni nedovoljno rade da spriječe širenje bolesti koja počinje ozbiljno da ugrožava cjelokupan šumski biodiverzitet i nanosi nepopravljivu ekonomsku štetu.