Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pokret Evropa sad: Udruženje penzionera uz Milatovića

Evropa sad
  • Autor onogost.me
  • 23.03.2023. u 11:50
Svojim ljudskim, moralnim, intelektualnim političkim i drugim osobinama Jakov Milatović je jedini koji zaslužuje da bude novi predsjednik Crne Gore, piše u pismu podrške koja je u ime udruženja penzionera upućena predsjedničkom kandidatu Jakovu Milatoviću, saopštio je Pokret Evropa sad (PES).

“Kako se navodi, on za njih simbolizuje vladavinu prava i borbu za pravednu državu i njegove namjere se ne mogu dovesti u pitanje, posebno imajući u vidu iskrivljen sistem vrijednosti u kojem su i penzioneri bili zanemarivani i držani na rubu egzistencije”, naveli su u saopštenju iz PES-a.

Pokret Evropa sad podsjeća da je, govoreći o statusu penzionera na jednoj od konferencija za medije, Milatović je istakao da je “status penzionera zabrinjavajući, i već tada najavio da će u okviru svog djelovanja posebnu pažnju posvetiti rješavanju tog problema kako bi svi penzioneri nakon godina mukotrpnog rada mogli da žive dostojanstveno, a ne da jedva preživljavaju”.

“Kako je tada navedeno, rješavanje ekonomskog i socijalnog statusa stanovništva u Crnoj Gori je u fokusu programa Pokreta, što govori o namjerama da se ispravi dugogodišnja nepravda prema penzionerima kojoj je po prvi put pažnja posvećena programom “Evropa sad” i to kroz usklađivanja iznosa penzija sa povećanjem minimalnih zarada”, zaključuju u saopštenju.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.