Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pokret za promjene predao listu, Medojević na čelu

RTCG
  • Autor onogost.me
  • 14.05.2023. u 21:03
Pokret za promjene (PzP) predao je listu Državnoj izbornoj komisiji (DIK) za parlamentarne izbore 11. juna. Prethodno je Predsjedništvo stranke potvrdilo odluku da nastupe samostalno na predstojećim izborima. Idu pod sloganom "Prvo Crna Gora-reforme za spas države". Predsjednik stranke Nebojša Medojević je nosilac liste.

Uz Medojevića, na listi PzP-a su i Branko Radulović, Branka Bošnjak, Boban Stanišić, Milo Popović, Valentina Dabović, Nina Aida Kurpejović, Ratko Đurišić, Aleksandar Lekić, Marija Marsenić…

Listu je predala predstavnica PzP Branka Bošnjak. Ona je kazala da očekuju dobar rezultat i da idu u nove promjene.

“Očekujemo miran izborni proces, da nema tenzija i da svi priznamo rezultate”, rekla je Bošnjak.

Ovo je druga predata lista za izbore 11.juna, nakon što je DIK prethodno potvrdila listu “Pravda za sve” Vladimira Leposavića.

Nakon sjednice Predsjedništva PzP-a, ukazano je da će se u vrhu liste naći visokopozicionirani partijski funkcioneri.

“Reforme su osnovna misija Pokreta za promjene. Pripremili smo program koji u fokusu ima ekonomski model koji obezbjeđuje dugoročni održivi rast i efikasno korišćenja prirodnih resursa i ljudskog kapitala. Posvetićemo se potrebama socijalno ugroženih građana, izlasku iz siromaštva i podizanju životnog standarda svih građana”, istakao je Medojević.

On je takođe kazao da je Program reformi PzP-a superioran i da do sada nije dovoljno promovisan zbog toga što se prednost davala pomiriteljskoj politici Demokratskog fronta.

“Očekujemo da će građani lako prepoznati da je Pokret za promjene jedina stranka koja može demontirati bivši režim i sprovesti reforme koje će rezultirati hapšenjem lopova i vraćanjem opljačkanje imovine građanima i državi”, kazao je na Predsjedništvu, između ostalog, Medojević.

Pored Medojevića na listi su i prof. dr Branko Radulović i dr Branka Bošnjak, koji će odmah po formiranju nove 44. Vlade podnijeti ostavke na poslaničkim funkcijama i tako prepustiti šansu mladima.

Ono na čemu insistiraju u ovom političkom subjektu jeste potreba dodatnog podmlađivanja i širenja kadrovske liste PZP-a, pa se tako na listi nalaze: Boban Stanišić, Milo Popović, Valentina Dabović, Nina Aida Kurpejović, Ratko Đurišić, Aleksandar Lekić, Marija Marsenić i veliki broj novih i kvalitetnih kandidata.

Na kraju iz Pokreta za promjene poručuju da će u najkraćem roku predstaviti građanima svoj izborni program koji će se baviti konkretnim rješenjima neophodnim za goruće probleme crnogorskog društva.

Parlamentarni izbori zakazani su za 11. jun.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.