Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Popović: Posle 20 godina pred izbore sjetili se svih sportskih organizacija

capture_41
Crno na bijelo
  • Autor onogost.me
  • 26.02.2021. u 19:27

Reagovanje Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić tragikomično je za one koji žive u Nikšiću i znaju na kojem rangu je sport i sportska infrastruktura u našem gradu, saopšteno je iz liste “Crno na bijelo”, kao odgovor na reagovanje Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

“Hvali se gospodin Milan Korać da Opština ulaže u infrastrukturu sportskih objekata i tu pominje FK “Sutjesku” i njihov stadion zaboravljajući pritom da to ulaganje u najvećem dijelu finansira Fudbalski savez CG i UEFA/FIFA. Hvali se, a sigurno su jedina gradska uprava u Evropi koja je prodala mali stadion” navode se u odgovoru koji potpisuje kandidat za odbornika Deni Popović.

On poručuje da iz liste “Crno na bijelo” odlično znaju kako funkcioniše Sekretarijat na čijem čelu je Korać i koliko su tu zaista radi da bi se sport razvijao u Nikšiću a da njihove neistine iz saopštenja vrijeđaju inteligenciju svakog građanina Nikšića.

“Je li dovoljno pomenuti Sportski centar, njegov rad i održavanje u proteklih 30 godina. U njemu ne postoji klimatizacija a trenažni proces se odvija zimi na +5 stepeni, a ljeti na +30 stepeni. Da ne pričamo o podlozi i parketu koji se samo krpi zadnjih 20 godina. Što se tiče rukometnih , košarkaških i odbojkaških klubova, to najbolje oni znaju kako se održava trenažni proces, jer najbolje termine koristi uvijek privilegovani KK Sutjeska. A što su rukometni klubovi dobili novi prostor za trening, ako su uopšte i dobili, to mogu da zahvale Vojsci CG i novom sportskom objektu, balon sali, koji je prevashodno izgrađen za potrebe Vojske Crne Gore, a ne od Opštine čime se hvale gospoda iz gradske uprave”, navodi Popović.

Popović ukazuje da je problem što se u KK i FK Sutjeska ulaže 96 odsto opštinskih sredstava za sport, a u kojima su, kaže, u upravljačkim strukturama pretežno instalirani mahom nestručni kadrovi DPS-a.

“Problem je što ste se posle 20 godina sad pred izbore sjetili svih drugih sportskih organizacija. Problem je što u Sportskom centru najbolje termine koristi KKS. 250.000 eura koji se odvajaju za funkcionisanje Sportskog centra, a kompezira za pomoć sportskim klubovima za odvijanje trenažnog sistema je samo paravan za nesposobnost Opštine da Sportski centar postavi na tržišnim osnovama”, ističe Popović.

Kažu da su u listi “Crno na bijelo” svjesni da su školski sport kao  i sport za OSI lica veoma važni i ukazuju da se taj segment mora podići na većem nivo a ne da bude prazno slovo na papiru za pojedince i pojedine kolektive.
Popović ukazuje i da su FK Čelik, kao i bokserski klub odraz nebrige čelnih ljudi Nikšića za sport na čelu sa Milanom Koraćem, jer njihova priča “radimo na tome zadnjih 10 godina" je jednaka izreci “lipši magarče do zelene trave”.

On napominje i da usvajanje novog pravilnika o sufinansiranju sportskih klubova u izbornoj godini, dovoljno govori o stvarnoj namjeri da se sport u Nikšiću stavi na zdravim osnovama.
 
“Starim pravilnikom od 2018. o finansiranju sportskih subjekata, sport Nikšića je sveden na dva kluba - FK Sutjeska i KK Sutjeska. Veliki broj sportskih klubova prethodnih godina uputili su žalbu prema Ministarstvu i Inspekciji sporta, zbog nepoštovanja zakona, diskriminacije i favorizovanja klubova nauštrb velikog broja sportskih subjekata, da bi svi apeli, žalbe i inicijative ostali mrtvo slovo na papiru kod Milana Koraća. Toliko o njegovoj brizi da popravi stanje u nikšićkom sportu. A sada se sjetio dva mjeseca prije izbora novim pravilnikom sve to da ispegla. Zaista tragikomično”, navodi Popović.

On navodi da se rezultati rada za sport u Nikšiću ogledaju se u sljedećem:

"Svega jedna muška fudbalska ekipu koja igra I ili II ligu CG (favorizovana FK Sutjeska); Svega jedna muška košarkaška ekipu koja igra I ili II ligu CG (favorizovana KK Sutjeska); Svega jedna ženska košarkaška ekipa koja igra I ligu CG; Nula muških rukometnih ekipa koje igraju I ili II ligu CG i svega jedan odbojkaška ekipa u muškoj i ženskoj kategoriji koja igra I ligu CG", zaključuje se u saopštenju.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura