Poslanici 19. avgusta o nepovjerenju Vladi Crne Gore

Sjednica crnogorskog parlamenta na kojom bi trebalo da se glasa o inicijativi za izglasavanje nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore zakazana je za 19. avgust.

“Sjednica Šestog vanrednog zasijedanja u 2022. godini održaće se 19. avgusta (petak) 2022. godine. Sjednica će se održati u zgradi Skupštine Crne Gore, sa početkom u 11 sati”, poruka je koju su poslanici dobili od Stručne službe crnogorskog parlamenta, prenosi portal RTCG.

Podsjećamo, ranije danas klub poslanika DPS-a, SDP-LP-a, SD-a i DUA podnijeli su inicijativu parlamentu za izglasavanje nepovjerenja vladi Dritana Abazovića, nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković saopštio je da je Vlada Crne Gore, nakon potpisivanja Ugovora sa SPC izgubila legitimitet, zbog čega zatražili sjednicu na kojoj bi se glasalo o nepovjerenju vladi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić zatražio je od predsjednika Opštine Marka Kovačevića da po hitnoj proceduri smijeni savjetnika za turizam, kulturu i vjerska pitanja, Miljana Mijuškovića "zbog nehumanih, neetičnih i nadasve nečovječnih komentara objavljenih na društvenim mrežama, a povodom događaja na Cetinju".