Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Posljednji dan za predaju izbornih lista

118582702_323144748746097_35916532027576224_n_0_0
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 16.02.2021. u 07:05

Rok za predaju izbornih lista za predstojeće lokalne izbore u Nikšiću, koji će se održati 14. marta, ističe večeras u ponoć.

Liste za izbor odbornika dostavljaju se Opštinskoj izbornoj komisiji u periodu od 20 dana od raspisivanja izbora do 25 dana prije termina izbora.

Listu je do sada predala Socijaldemokratska partija pod nazivom „Srcem za Nikšić”, čiji je nosilac Željko Nikolić, zatim Građanski pokret URA - Crno na bijelo čija odbornička lista nosi naziv “Može Nikšić“, na čijem je čelu Tatjana Đurišić Bečanović, kao i Narodni pokret Crne Gore, predvođen biznismenom Dakom Davidovićem, čija lista nastupa pod sloganom „Za vaskrsenje Nikšića“.

Danas će u podne listu predati koalicija pod nazivom „Evropski tim za Nikšić“, čiji slogan glasi „Zajedno mijenjamo grad nabolje“, a čiji je nosilac Sanja Damjanović. Pomenutu koaliciju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Liberalna partija i Patriotsko-komitski savez.

Nakon njih odborničku listu u 13h predaće koalicija koju čine Demokratska Crna Gora, novoosnovani pokret Ne damo Nikšić, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije i nezavisni intelektualacI "Plenum 083". Naziv koalicije biće predstavljen danas tokom predaje izborne liste, a nosilac je Momo Koprivica.

Posljednja će izbornu listu predati koalicija „Za budućnost Nikšića“ danas u 16h.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura