Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Potvrđene kandidature Bečića i Milatovića, Radulović da dostavi još potpisa

rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 28.02.2023. u 14:47
Državna izborna komisija (DIK) jednoglasno je potvrdila predsjedničke kandidature Alekse Bečića (Demokratska Crna Gora) i Jakova Milatovića (Pokret "Evropa sad"), a odbila Željka Matijaševića, kojeg je predložila grupa građana. Influenseru Jovanu Raduloviću zatraženo je da dopuni kandidaturu, te da dostavi 2.613 potpisa podrške i ovjerenu izjavu grupe građana koja ga je predložila.

Razmatranje predloga kandidatura na današnjem je dnevnom redu sjednice DIK-a, koja je počela u 14 sati.

Konstatovano je da Matijašević nije ispunio uslove za kandidaturu.

“Rok za otklanjanje nedostataka istekao je juče, a podnosilac nije dostavio predviđenu dokumentaciju. Nijesu ispunjeni uslovi za potvrđivanje kandidature”, saopštili su iz DIK-a.

Provjerama stručne službe DIK-a utvrđeno je, između ostalog, da ne postoji najmanje 8.101 validan potpis podrške Raduloviću.

DIK je donio zaključak o otklanjanju nedostataka o predlogu kandidata za predsjednika Crne Gore, na način što će dostaviti između ostalog 2.613 potpisa podrške birača i ovjerenu izjavu grupe građana koja ga je predložila.

Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart.

Do sada su potvrđene kandidature Andrije Mandića (DF), Draginje Vuksanović Stanković (SDP), Mila Đukanović (DPS) i Gorana Danilovića (Ujedinjena Crna Gora).

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Predsjednik Vlade Milojko Spajić izvinio se građanima što je proveo četiri dana u Francuskoj na odmoru. Kazao je da je svjestan da većina građana ne može sebi da priušti putovanja u Francusku i EU ali je istakao da Vlada naporno radi na povećanju standarda kako bi omogućili građanima da vide sve što Evropa nudi. Premijer je rekao da na društvenim mrežama imamo sijaset neozbiljnih optužbi, ali je naglasio da napadi na mrežama i estradizacija politike nikome neće donijeti dobro.