Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predali inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluka usvojenih na sjednici SO

Evropski tim za Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 15.04.2024. u 14:59
Odbornici Evropskog tima za Nikšić predali su inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluka usvojenih na sjednici SO, saopšteno je iz koalicije.

“Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, tražili smo povlačenje sa Dnevnog reda tačaka Odluka Agencije za projektovanje i planiranje o promjeni oblika društva, kao i Statut Agencije, jer je protivustavna, protivzakonita i u krajnjem nepismena. Kako lokalne vlastodršce ne interesuju ni Ustav, ni zakoni, niti poštovanje ovih akata, odbornici vlasti usvojili su i takve odluke, a mi smo danas predali inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu njihove ustavnosti i zakonitosti“, piše u saopštenju Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

Oni su poručili da će odgovarati pred sudovima Crne Gore i pred građanima Nikšića, jer tu su, kako navode, da rade u interesu grada i da odgovaraju na sva pitanja, iako najčešće niti umiju odgovoriti, niti imaju odgovora.

„Sve što rade – rade na silu, bahatost, bez znanja i mimo zakona i donose nezakonite odluke, koje proizvode dalji pravni haos i dovode lokalna preduzeća i zaposlene u njima u neizvjestan položaj, bez regulisanih prava i obaveza. No htjeli, ne htjeli moraće odgovoriti i odgovarati za svu nestručnost, neznanje ili namjerno kršenje propisa“, zaključuje se u saopštenju.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.
    Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.