Predsjedništvu predloženo da Bečić bude kandidat za predsjednika

Skupština Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 18.02.2023. u 15:03
Centralni izborni štab (CIŠ) Demokratske Crne Gore predložio je Predsjedništvu partije da utvrdi predlog odluke za sjednicu Glavnog odbora, kojom se za predsjednika Crne Gore na predstojećim izborima kandiduje lider Demokrata Aleksa Bečić.

Iz Demokrata su kazali da je takav predlog Centralnog štaba proistekao nakon održanih sjednica opštinskih i mjesnih odbora Demokrata širom Crne Gore, na kojima su dominirali predlozi da Bečić bude predsjednički kandidat Demokrata.

“Analizirajući aktuelne političke prilike, CIŠ je stava da u ime Demokrata kandidat treba da bude pojedinac sa najvećim stepenom popularnosti, a sva relevantna istraživanja u kontinuitetu potvrđuju da je to upravo Bečić”, kaže se u saopštenju.

Iz te partije su naveli da je CIŠ u postupku priprema za predsjedničke izbore formirao 22 lokalna izborna štaba sa ukupno 350 koordinatora i za samo pet dana isključivo unutar partijske infrastrukture obezbijedio do ovog momenta više od 11.000 potpisa podrške kandidatu Demokrata.

Kako se dodaje, CIŠ je konstatovao da je svaki segment kampanje u svim organizacionim cjelinama potpuno spreman na najvećem operativnom nivou.

Navodi se da su nebrojeno puta potvrđena, stabilna, utemeljena i dobro organizovana partijska infrastruktura sa jedne i Bečić kao ličnost koja je godinama u samom vrhu popularnosti političara u Crnoj Gori sa druge strane,nesumnjivo su elementi koji garantuju uspjeh.

Iz Demokrata su naveli da su elemnti koji garantuju uspjeh i potreba da građansko biračko tijelo političkog centra treba da ima u kandidatu kompletnu državničku ličnost, koja je djelovanjem u politici i obavljanjem visokih državnih pozicija to potvrdila, a uz to sa visokim moralnim kapitalom i poštenim pristupom prema svima.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Povodom medijskih navoda o povećanju broja birača u biračkom spisku Ministarstvo unutrašnjih poslova saopšptilo je da je birački spisak povodom drugog kruga izbora za Predsjednika Crne Gore, zakazanih za 2. april 2023. godine, ostao nepromijenjen u odnosu na birački spisak po kojem je održan prvi krug izbora za Predsjednika Crne Gore 19. marta 2023. godine.