Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta u Šavniku

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 18.12.2022. u 09:08
Na dva biračka mjesta u Šavniku danas je trebalo da bude održano glasanje deveti put, ali je prije devet časova izborni proces okončan.

Glasanje na biračkim mjestima u zgradi Opštine Šavnik i u selu Kruševice, prekinuto je.

Glasanje na tim biračkim mjestima prekinuto je jer članovi izborne komisije iz koalicije “Za budućnost Šavnika” nijesu dozvolili osobama, za koje tvrde da ne žive u Šavniku, da glasaju.

Na tim biračkim mjestima po deveti put je prekinuto glasanje.

Pravo glasa u Opštini Šavnik ima 483 birača, a u Kruševicama 58.

Pljevaljsko Osnovno državno tuzilaštvo (ODT) podnijelo je ranije Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv sedam osoba zbog sprečavanja glasanja tokom lokalnih izbora u Šavniku.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Pojedini proizvođači ove godine prijavljuju veći broj grla za subvencije u stočarskoj proizvodnji nego što to pokazuje realno stanje, a grlo sa istim brojem ušnih markica pojavljuje se na dva gazdinstva, što je utvrđeno kontrolom kroz veterinarski informacioni sistem, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.
    Direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata. Ona je jutros privedena u prostorije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), potvrđeno je Televiziji Crne Gore. Perović je uhapšena zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj.
    Pojačani epidemiološki nadzor nad malim boginjama sprovodiće se do sjutra, kada ističe dvostruki period maksimalne inkubacije od pojave prvog slučaja obolijevanja kod osmogodišnje djevojčice.