Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rade Milošević nosilac izborne liste URA-e

16731119_1141863699259863_1985097047_n
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 11.02.2017. u 14:32

Nosilac liste Građanskog pokreta URA na lokalnim izborima u Nikšiću biće Rade Milošević.

To je saopšteno na današnjem presu na kojem je Milošević poručio Demokratskoj partiji socijalista da je u Nikšiću sve počelo, i da će se u njemu sve i završiti. Tom prilikom je napomenuo da ta partija ni u jednoj varijanti neće sarađivati sa Demokratskom partijom socijalista i da neće biti nikakva smetnja dogovoru opozicije, odnosno da neće uslovljavati, ni imati bilo kakve zahtjeve.

„Trudićemo se da budemo konstruktivni kao što smo bili i u drugim opštinama gdje je DPS izgubio vlast. Ono što je jako bitno da napomenemo da, kad postanemo dio vlasti, ćemo prekontrolisati svaki tender koji je rađen u protekle četiri godine, da vidimo ko i na koji način je dobijao sredstva i kako smo došli do duga od 40 miliona eura. Želim da napomenem da će naša kampanja biti krajnje konstruktivna, da se nećemo svađati sa opozicijom, da ćemo se truditi da predstavimo naš program gdje ćemo se baviti realnim problemima ljudi, realnim problemima naših sugrađana“, istakao je Milošević.

Takođe je kazao da će URA podržati onu grupaciju koja bude imala najveću podršku.

„Ako Demokratski front bude najjača opoziciona grupacija u Nikšiću mi nećemo biti smetnja tom dogovoru“, dodao je Milošević odgovarajući na novinarsko pitanje „da li je za URA-u prihvatljivo da prvi čovjek opštine bude Miodrag Daka Davidović, ukoliko opozicija pobjedi“.

Da je Građanski pokret URA odlučan da “oslobodi” Nikšić i da, nakon Budve i Kotora, dovede do  promjene i u Nikšiću, kazao je njen potpredsjednik , Dritan Abazović.

„Zaista je poražavajuća situacija u koju je došla druga najveća opština u Crnoj Gori, motor industrijskog razvoja Crne Gore kroz njenu istoriju, grad iz kojeg se, nažalost, bježi, ali i grad koji nije izgubio nadu, grad koji ima ponosne ljude i grad koji zaslužuje mnogo više i mnogo bolje nego što je to sada slučaj. Mi smo odlučni da zajedno sa ostalim opozicionim subjektima dovedemo do promjene u Nikšiću, da predstavimo svoj superiorni program, da se bavimo temama koje su lokalnog karaktera, koje zaista tište građane“, objašnjava on dodajući da će njihova lista, pored 41 člana, brojati četiri doktora nauka, kao i da nju čine visokoobrazovani, kredibilni i moralni ljudi koji se ranije nijesu aktivno bavili politikom i koji na ovim izborima nude novu vrijednost za sve Nikšićane.

Abazović je naglasio da će Milošević, uz pomoć ostalih opozicionih partija, učiniti da Nikšić bude grad u koji se dolazi, a ne iz kojeg se bježi, grad koji neće biti perjanica nezaposlenosti i opšteg siromaštva, nego će da pomogne da se Nikšić vrati na stare staze, da otvori nova radna mjesta, da bude konkurentniji prvo u Crnoj Gori, a onda i regionalno.

Dragoljub Radulović, član Građanskog pokreta URA i predsjednik Mjesne zajednice Župa nikšićka, kazao je da su ovo izbori za spas Nikšića jer, kako dodaje, svi vidimo u kakvo je stanje Nikšić došao.

„Građanski pokret URA će se u svojoj kampanji  bazirati na ekonomske probleme u Nikšiću, na sve probleme koje domaćinstva u Nikšiću imaju ove dvije i po decenije. Građanski pokret URA ignorisaće sve ove bljuvotine koje dolaze od vlasti, a i od opozicije. Nećemo biti vinovnici nijedne podjele u opoziciji, ali ćemo sigurno čuvati i URA-u i ono što URA baštini i zbog čega je i osnovana. Ja, kao predsjednik MZ Župa mogu da im poručim da smo mi prvi koji su promjenili vlast bar u nekoj mjesnoj zajednici. Nadam se da će ovi izbori biti i promjena vlasti u Nikšiću“, zaključio je Radulović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.