“Šavnik je meta i pogodan grad za prevare”

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 28.11.2022. u 08:03
U Šavniku juče ništa novo. Još jedan pokušaj da se završi izborni proces i još jednom, šesti put prekinuto glasanje na dva biračka mjesta. Analitičari ocjenjuju da sve to postaje zabrinjavajuće.

Ni šesti pokušaj okončanja izbora u Šavniku nije uspio. Jučerašnje glasanje trajalo je malo više od sat, nakon čega je prekinuto na oba biračka mjesta. Razlog prekida je to što su pojedini članovi biračkih odbora iz Koalicije Za budućnost Šavnika precrtali izborne listiće ne dozvolivši osobama za koje tvrde da nijesu iz Šavnika, da glasaju.

Književnik Đuro Radosavović kaže da ovo čak više nije ni smiješno, ni duhovito.

“Iz nedjelje u nedjelju vidimo da su čak i novinarima lica sumorna i ljudi se zaista pitaju u kakvoj to državi žive, pa se i mi koji ovo posmatramo pitamo koliko je uopšte funkcionalna i država i opština i komisija”, kaže Radosavović.

Da li će se i kada izbori u Šavniku završiti teško je prognozirati, posebno ako se ima u vidu da i jedan i drugi nosilac izborne liste tvrde da će pobijediti njegova koalicija.

Radosavović ne očekuje da će političari u Šavniku odstupiti od svojih pozicija i da će se izborni proces uskoro završiti.

“Šavnik je meta, jer ovo nije slučajno što se dešava, upravo zbog toga što je malobrojan grad i kao takav je najviše podložan za neku ovakvu vrstu legalne prevare”, kazao je Radosavović.

Komentarišući dešavanja u Šavniku, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da policijskim službenicima nije dozvoljen pristup biračkom mjestu dok traje glasanje, te da zbog toga nije korektno odgovornost adresirati na njih. Pozvao je državno tužilaštvo da reaguje, te da u saradnji s policijom, spriječi krivična djela protiv izbornih prava i preduzme neophodne radnje prema počiniocima tih djela.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sutjeska je danas poražena od Pelistera 77:75 u drugom meču na turniru NLB ABA2 lige u Banjaluci.