Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

SD: Solidarno i pravedno društvo naš je prioritet

image1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 09.08.2016. u 14:13

Socijaldemokrate Nikšića obilježile su Dan siromaštva posjetom jednoj od najugroženijih porodica, i tom prilikom uručile pomoć kako bi doprinijeli poboljšanju uslova u kojima žive.

“Smatramo da se crnogorsko društvo na putu EU mora suočiti sa izazovima koje joj nameću problemi socijalne isključenosti i siromaštva kroz kreiranje politika kojima će smanjiti siromaštvo i povećati stepen socijane inkluzije društveno osjetljivih kategorija stanovništva”, navodi se u saopštenju Socijaldemokrata Nikšić.

Iz ove partije navode da je najznačajniji elemenat koji i čini okosnicu politike Socijaldemokrata upravo proces jačanja socijalne kohezije, društvene solidarnosti i borbe protiv siromaštva u Crnoj Gori. Kako su dodali, njihov prioritet je solidarno i pravedno društvo.

“Jedan od osnovnih ciljeva politike Socijaldemokrata jeste kreiranje socijalnih usluga i programa zaštite koji će biti fokusirani na najranjivije kategorije stanovništva u Crnoj Gori, a sve u cilju smanjenja siromaštva, obezbjeđivanja socijalne sigurnosti i jačanja socijalne uključenosti radi obezbjeđivanja samostalnijeg i kvalitetnijeg života svakog pojedinca i svake porodice u Crnoj Gori. U borbi za smanjenje siromaštva i jačanje socijalne kohezije, solidarnosti i inkluzije u fokusu politike Socijaldemokrata će biti porodica i njene potrebe kao najznačajnija baza jedne jedne društvene zajednice odnosno države”, poručuje se u saopštenju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić koja je jednom prekinuta, a jednom odložena, trebalo bi da se održi danas.