SD: Solidarno i pravedno društvo naš je prioritet

image1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 09.08.2016. u 14:13

Socijaldemokrate Nikšića obilježile su Dan siromaštva posjetom jednoj od najugroženijih porodica, i tom prilikom uručile pomoć kako bi doprinijeli poboljšanju uslova u kojima žive.

“Smatramo da se crnogorsko društvo na putu EU mora suočiti sa izazovima koje joj nameću problemi socijalne isključenosti i siromaštva kroz kreiranje politika kojima će smanjiti siromaštvo i povećati stepen socijane inkluzije društveno osjetljivih kategorija stanovništva”, navodi se u saopštenju Socijaldemokrata Nikšić.

Iz ove partije navode da je najznačajniji elemenat koji i čini okosnicu politike Socijaldemokrata upravo proces jačanja socijalne kohezije, društvene solidarnosti i borbe protiv siromaštva u Crnoj Gori. Kako su dodali, njihov prioritet je solidarno i pravedno društvo.

“Jedan od osnovnih ciljeva politike Socijaldemokrata jeste kreiranje socijalnih usluga i programa zaštite koji će biti fokusirani na najranjivije kategorije stanovništva u Crnoj Gori, a sve u cilju smanjenja siromaštva, obezbjeđivanja socijalne sigurnosti i jačanja socijalne uključenosti radi obezbjeđivanja samostalnijeg i kvalitetnijeg života svakog pojedinca i svake porodice u Crnoj Gori. U borbi za smanjenje siromaštva i jačanje socijalne kohezije, solidarnosti i inkluzije u fokusu politike Socijaldemokrata će biti porodica i njene potrebe kao najznačajnija baza jedne jedne društvene zajednice odnosno države”, poručuje se u saopštenju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Demokratski front (DF) predao je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog za predsjedničku kandidaturu Andrije Mandića. Samo dan nakon što je to najavljeno, potpise podrške predali su mladi DF-a.
Predsjednik Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, kazao je da misli da ispunjava sve uslove za predsjedničku kandidaturu, te da bi volio da neko dokaže suprotno. U emisiji "Argumenti", na Televiziji Crne Gore (TVCG), pokazao je uvjerenje o prebivalištu u Podgorici od 2021. godine i poručio da nema ništa protiv da MUP provjeri sve navode. Na pitanje o koalicionom sporazumu sa Demokratama, Spajić je ocijenio da nema potrebe da se ulazi u predizbornu koaliciju, ali da očekuje podršku Alekse Bečića i Dritana Abazovića.