SD: Solidarno i pravedno društvo naš je prioritet

image1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 09.08.2016. u 14:13

Socijaldemokrate Nikšića obilježile su Dan siromaštva posjetom jednoj od najugroženijih porodica, i tom prilikom uručile pomoć kako bi doprinijeli poboljšanju uslova u kojima žive.

“Smatramo da se crnogorsko društvo na putu EU mora suočiti sa izazovima koje joj nameću problemi socijalne isključenosti i siromaštva kroz kreiranje politika kojima će smanjiti siromaštvo i povećati stepen socijane inkluzije društveno osjetljivih kategorija stanovništva”, navodi se u saopštenju Socijaldemokrata Nikšić.

Iz ove partije navode da je najznačajniji elemenat koji i čini okosnicu politike Socijaldemokrata upravo proces jačanja socijalne kohezije, društvene solidarnosti i borbe protiv siromaštva u Crnoj Gori. Kako su dodali, njihov prioritet je solidarno i pravedno društvo.

“Jedan od osnovnih ciljeva politike Socijaldemokrata jeste kreiranje socijalnih usluga i programa zaštite koji će biti fokusirani na najranjivije kategorije stanovništva u Crnoj Gori, a sve u cilju smanjenja siromaštva, obezbjeđivanja socijalne sigurnosti i jačanja socijalne uključenosti radi obezbjeđivanja samostalnijeg i kvalitetnijeg života svakog pojedinca i svake porodice u Crnoj Gori. U borbi za smanjenje siromaštva i jačanje socijalne kohezije, solidarnosti i inkluzije u fokusu politike Socijaldemokrata će biti porodica i njene potrebe kao najznačajnija baza jedne jedne društvene zajednice odnosno države”, poručuje se u saopštenju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative i Demokratske unije Albanaca, podnijeli su Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. To je saopštio poslanik DPS-a Andrija Nikolić. On je kazao da su pozvali Bošnjačku stranku da potpiše krivičnu prijavu, što su oni odbili.
Odbor za bezbjednost i odbranu podnijeće krivičnu prijavu protiv nepoznatog člana koji je, kako se sumnja, odao tajne podatke sa zatvorene sjednice novinaru jednog dnevnog lista. Odluka je donešen sa osam glasova za, dok je jedan bio protiv. Odbor je prije toga saslušao vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore, general-majora Rajka Pešića, prije stupanja na funkciju.