SNP: U Šavniku ugroženo pravo na lokalnu samoupravu građana

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 27.11.2022. u 19:35
Šavnički DPS jutros lamentira što su izbori prekinuti i što neće moći da se završi izborni proces, nazivajući nas primitivcima i destruktivcima, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP) reagujući na saopštenje DPS-a.

“O primitivizmu govori partija čiji aktivisti i članovi imaju više krivičnih i prekršajnih prijava, nego godina. O primitivizmu govore oni čiji ugledni aktivisti i članovi biračkih odbora snimaju video klipove kako mašu pištoljem i prijete sadašnjem predsjedniku Vlade Abazoviću, tadašnjem potpredsjedniku”, naveli su u saopštenju.

Za primitivizam, dodaju iz SNP-a, optužuju oni “čiji glasači na birališta dolaze sa palicama i biber sprejevima i atakuju na članove biračkih odbora iz protivničkih stranaka”. Prema njihovim riječima, o primitivizmu pričaju oni koji “plaćaju da bi obezbijedili izbornu podršku”.

“Zahvaljujući kriminalnoj sprezi DPS-a i pojedinih službenika MUP-a i Uprave policije u Šavniku je ugroženo pravo na lokalnu samoupravu građana koji žive na ovom području i njihovo pravo da izaberu lokalnu samoupravu po svojoj mjeri, a ne da umjesto njih predstavnike građana biraju izborni turisti”, istakli su u saopštenju.

Iz SNP-a imali su pitanje i za predsjednika Opštine Šavnik Jugoslava Jakića.

“Na kraju pitanje za gospodina Jakića. Da li ste nervozni što je 120 sendviča ostalo nepodijeljeno danas? Ako ništa drugo, gospodine Jakiću, bar nam budite zahvalni što Vam zetovi dolaze svake nedjelje”, zaključuju iz SNP-a.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Pravo vrijeme za Nikšić je SAD, poručio je lider Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić povodom otvaranja kancelarija te stranke u Nikšiću.
  Demokratski front (DF) predao je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog za predsjedničku kandidaturu Andrije Mandića. Samo dan nakon što je to najavljeno, potpise podrške predali su mladi DF-a.