Socijaldemokrate osudile skrnavljenje spomenika pod Trebjesom

spomenik_1
čitalac portala Onogošt
  • Autor onogost.me
  • 03.04.2016. u 12:41

Vandalski čin skrnavljenja Spomenika palim borcima, pod Trebjesom, sa kojeg već danima neko skida ukrasne granitne kocke, Socijaldemokrate Nikšića najoštrije osuđuju nazivajući takav postupak kukavičkim. 

 “Spomenik palim borcima pod Trebjesom je jedan od najvjernijih svjedoka antifašističke tradicije Crne Gore kao i spomenik Ljubu Čupiću, jednom od najvećih i najpoznatijh crnogorskih junaka. Antifašistička tradicija naše zemlje nešto je na šta smo neizmjerno ponosni, a zahvalnost koju iskazujemo prema našim precima nikada neće biti dovoljna za sve ono što su za nas učinili i što su nam ostavili. Zato mi u Socijaldemokratama Nikšića snažno osuđujemo ovaj neprimjereni čin, apelujući na sve građane da je naša kulturno-istorijska zaostavština nešto na šta trebamo biti ponosni i što trebamo svi zajedno čuvati od zaborava”, navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.  

Oni poručuju da će, takođe, sa svojih pozicija u lokalnoj vlasti, raditi na očuvanju svih kulturno-istorijskih spomenika u gradu, sa posebnim senzibilitetom prema onima koji svjedoče slavnoj, antifašističkoj Crnoj Gori.

Vandalski čin prethodno su osudili su i redovima komunista pa za sjutra u 12h najavljuju istorijski čas kod Spomenika i pozvaju sugrađane da svojim prisustvom pokažu da su protiv vandalizma i skrnavljenja istorijskih spomenika.

“Socijaldemokrate Nikšića će se u velikom broju odazvati najavljenom skupu u ponedjeljak u 12 časova, čime ćemo jasno poslati poruku da smo protiv vandalizma i skrnavljenja istorijskih spomenika” , zaključuje se u saopštenju te partije. 

Čitaoci portala Onogošt juče su dostavili našoj redakciji fotografije na kojima se vide odvaljene i na gomilu nabacane granitne kocke.

Kako su kazali, skrnavljenje spomenika prvi put primijetili su prije dvadesetak dana. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom medijskih navoda o povećanju broja birača u biračkom spisku Ministarstvo unutrašnjih poslova saopšptilo je da je birački spisak povodom drugog kruga izbora za Predsjednika Crne Gore, zakazanih za 2. april 2023. godine, ostao nepromijenjen u odnosu na birački spisak po kojem je održan prvi krug izbora za Predsjednika Crne Gore 19. marta 2023. godine.