Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Socijaldemokrate pozdravile kupovinu knjiga prvacima

socijaldemokrate
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 11.08.2016. u 09:57

Smatrajući da je obrazovanje jedan od ključnih aspekata napretka svakog društva, Socijaldemokrate Nikšića pozdravile su odluku lokalne uprave, čiji su konstituenti, da se ove školske godine đacima prvacima obezbijede besplatni udžbenici.

Kako su saopštili, u toj stranci su posvećeni brizi o mladima, koji su, navode, jedan od stubova – nosilaca njihove politike.

”U pitanju je svojevrsna čestitka našim prvacima za početak školovanja, kojom je njihovim roditeljima donekle olakšan dio priprema za polazak u školu njihove djece”, kažu iz SD-a i izražavaju žaljenje nad činjenicom da, kako su naveli, bilo ko, pa makar i najtvrdokorniji opozicioni subjekti, mogu da izraze protivljenje tom gestu.

Iz SD-a smatraju da je politizovanje ovog pitanja nepotrebno.

”Cijenimo nepotrebnim politizovanje ovog pitanja pa makar to bilo i zbog izbornog ciklusa. Odluka lokalne samouprave da dodijeli besplatne udžbenike i pomogne đacima prvacima u njihovim prvim školskim koracima je nešto što može da služi samo na ponos i opštini i građanima. U svakom slučaju, Socijaldemokratama Nikšića su u cijeloj ovoj priči najbitnije izuzetno pozitivne reakcije velikog broja roditelja na ovu akciju lokalne uprave koja će postati tradicionalna”, dodaje se u saopštenju.

Najavljuju da će briga o najmlađima biti nastavljena.

”Socijaldemokrate Nikšića će, u skladu sa programskim načelima koje baštinimo, nastaviti da podržavaju brigu lokalne uprave o mladima u našem gradu. Sa naših pozicija u lokalnoj vlasti, predano ćemo raditi da podrška lokalne uprave svim mladim ljudima koji se nalaze u procesu obrazovanja bude još veća, kako bi mogli da na adekvatan način iskažu sav svoj potencijal”, zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.