Socijaldemokrate pozdravile kupovinu knjiga prvacima

socijaldemokrate
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 11.08.2016. u 09:57

Smatrajući da je obrazovanje jedan od ključnih aspekata napretka svakog društva, Socijaldemokrate Nikšića pozdravile su odluku lokalne uprave, čiji su konstituenti, da se ove školske godine đacima prvacima obezbijede besplatni udžbenici.

Kako su saopštili, u toj stranci su posvećeni brizi o mladima, koji su, navode, jedan od stubova – nosilaca njihove politike.

”U pitanju je svojevrsna čestitka našim prvacima za početak školovanja, kojom je njihovim roditeljima donekle olakšan dio priprema za polazak u školu njihove djece”, kažu iz SD-a i izražavaju žaljenje nad činjenicom da, kako su naveli, bilo ko, pa makar i najtvrdokorniji opozicioni subjekti, mogu da izraze protivljenje tom gestu.

Iz SD-a smatraju da je politizovanje ovog pitanja nepotrebno.

”Cijenimo nepotrebnim politizovanje ovog pitanja pa makar to bilo i zbog izbornog ciklusa. Odluka lokalne samouprave da dodijeli besplatne udžbenike i pomogne đacima prvacima u njihovim prvim školskim koracima je nešto što može da služi samo na ponos i opštini i građanima. U svakom slučaju, Socijaldemokratama Nikšića su u cijeloj ovoj priči najbitnije izuzetno pozitivne reakcije velikog broja roditelja na ovu akciju lokalne uprave koja će postati tradicionalna”, dodaje se u saopštenju.

Najavljuju da će briga o najmlađima biti nastavljena.

”Socijaldemokrate Nikšića će, u skladu sa programskim načelima koje baštinimo, nastaviti da podržavaju brigu lokalne uprave o mladima u našem gradu. Sa naših pozicija u lokalnoj vlasti, predano ćemo raditi da podrška lokalne uprave svim mladim ljudima koji se nalaze u procesu obrazovanja bude još veća, kako bi mogli da na adekvatan način iskažu sav svoj potencijal”, zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Izjava Nemanje Vukovića, funkcionera Demokrata, u čijim okvirima je kazao da odbornici te partije neće glasati za Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, nije ništa drugo do novo razotkrivanje istine da je njihovo zalaganje i borba za građansku i evropsku Crnu Goru mrtvo slovo na papiru, naveli su iz Opštinskog odbora DPS-a Nikšić.