Stiglo još 300 uređaja za elektronsku identifikaciju

predstavljen1
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 20.01.2016. u 17:02

Treći kontigent od 300 uređaja za elektronsku identifikaciju birača stigao je u Crnu Goru, tako da je trenutno na raspolaganju 900, a očekuje se da do marta stigne i posljednji sa još 300 uređaja za elektronsku identifikaciju birača, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je i Uputstvo o načinu korišćenja elektronskih uređaja za identifikaciju birača, prenosi CdM.

Ovim je završena još jedna obaveza MUP-a propisana zakonima koji regulišu izborni proces. 

“Shodno zahtjevu članova Radne grupe parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora, MUP je omogućio da se provjere upisa u birački spisak putem sajta www.biraci.me mogu vršiti i preko broja pasoša, a ne samo lične karte”, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uprava za statistiku (MONSTAT) saopštila je Portalu RTCG da će se fizičko lice koje zlouptrijebi postupak popisivanja na način što snima ili fotografiše tok intervjua ili popunjene popisne upitnike ili ako snimak ili fotografiju javno objavi putem interneta ili medija kazniti prekršajno novčanom kaznom u iznosu od 100 eura do 500 eura.
Odavno je sazrelo vrijeme da se rekonstruiše regionalna saobraćajnica Nikšić-Župa Nikšićka, dionica puta Liverovići-Miolje polje u dužini od oko 6 kilometara, s obzirom na njenu ogromnu važnost za sve stanovnike MZ Župa i zbog toga očekujemo da ova stavka bude uvrštena u kapitalni budžet, saopštili su danas iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA.