Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Stojanović: Radićemo na očuvanju našeg kulturnog i istorijskog blaga

13101434_10206344243620606_1786479051_n
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 10.05.2016. u 19:34

Nikšić je, kako smatraju u OO Demokrata,  grad sa bogatim kulturnim i istorijskim nasleđem, sa velikim ugostiteljskim potencijalima, koji povezuje crnogorsko primorje sa ljepotama sjevera, a ipak, grad je u kojem se veoma malo pažnje posvećuje turističkom razvoju i kreiranju turističke ponude.

 “ Izgleda da se lokalna vlast u Nikšiću ugleda na državnu po pitanju razvoja turizma na sjeveru Crne Gore. Nemaran odnos prema ovoj grani privrede u našoj Opštini bacio je u zaborav sve turističke potencijale ovog grada. Iako se u izvještajima Turističke organizacije Nikšić navode brojne realizovane aktivnosti u cilju turističke promocije grada, stanovnici Nikšića nijesu mogli primjetiti da grad obilaze organizovane grupe posjetilaca”, navela je u saopštenju  Maja Stojanović, članica Glavnog odbora Demokrata.

Ona je navela da se lokalna uprava zna pohvaliti pojedinim radionicama, ili seminarima u cilju promocije turizma, ali i da se dugogodišnje potcjenjivanje ove grane privrede u gradu pod Trebjesom ne može “sanirati” kratkotrajnim aktivnostima i nedovoljno plodotvornim rješenjima.

“Osnova za turistički razvoj, posebno za razvoj tranizitnog turizma, opština Nikšić ima na pretek, imajući u vidu i prirodne i društvene resurse koje posjeduje. Crvena stijena, blizu Nikšića, arheološko nalazište iz doba paleolita, lokalitet je od svjetskog značaja, jer se na njemu može pratiti preko dvjesta hiljada godina praistorije , a mi ne umijemo da cijenimo ovo arheološko blago”, dodala je Stojanović .

Ona se osvrnula i na ostale vrijednosti Nikšića pa je naglasila da je čuveni Bedem , koji je predstavljao i najjače uporište Turaka tada, već godinama zapostavljen od strane lokalne. Po njenim riječima ni Carev most, koji se ubraja u jedan od najljepših u Crnoj Gori, a ni ostali dragulji nikšićke Opštine kao Vukov most, Gornjepoljski vir, park-šuma Trebjesa, Krupačko , Slano i Liverovićko jezero, crkva sv. Petra i Pavla, hram sv. Vasilija Ostroškog, Gradski muzej – bivši dvorac kralja Nikole nemaju potreban tretman od strane aktuelne vlasti u Nikšiću.

 “Demokrate Nikšića radiće na očuvanju našeg kulturnog i istorijskog blaga i potenciraće pravilnu valorizaciju resursa i njihovu zaštitu, koja je ključna za razvoj turizma u Nikšiću, jer grad pod Trebjesom zaista ima turističku ponudu kojom se može ponositi”, poručila je Stojanović.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci