“Teret sudbine Željezare mora ponijeti država”

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 12.08.2022. u 12:23
Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić saopštio je da teret sudbine Željezare, fabrike od nacionalnog značaja, mora ponijeti država.
Vučinić je poručio da država ne smije dozvoliti bilo kom investitoru da ugrožava državni interes i dovede u pitanje sudbinu 230 porodica.
“Nije u pitanju samo sudbina 230 porodica nego skoro 1.000 porodica koje direktno ili indirektno, posredno i neposredno zavise od sudbine nikšićke Željezare. Za vrijeme uprave Tosčelika broj radnika je sveden tehnički na minimum, odnosno nešto manje od 300 radnika, a ta fabrika u normalnom pogonu može da zaposli od 750 do 1.000 radnika”, kazao je Vučinić.
Kako je naveo, da se Tosčelik bavio razvojem postojeće i dovođenjem novih tehnologija, a ne rezanjem pogona, danas bi vjerovatno imali 1.000 situiranih familija.
“Da li je kriv Tosčelik ili pojedinačni interesi ostaje na nadležnim organima da utvrde. Ona politika koja bude kumovala konačnoj likvidaciji Željezare, sigurno neće moći više da priča o razvoju privrede i diverzifikaciji ekonomije”, zaključio je Vučinić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ove godine je u odnosu na prošlu u Opštini Šavnik prijavljeno 12 puta više novih birača, odnosno onih koji su prijavili prebivalište i time stekli biračko pravo.