Ujedinjena predala potpise za kandidaturu Danilovića

TVCG
 • Autor onogost.me
 • 26.02.2023. u 13:37
Funkcioneri Ujedinjene Crne Gore predali su stručnoj službi Državne izborne komisije (DIK) potpise podrške predsjedničkoj kandidaturi lidera te stranke Gorana Danilovića.

DIK je u srijedu utvrdio da nedostaje 2.269 validnih potpisa za kandidaturu Danilovića. Njemu je tada ostavljen rok od 48 sati da otkloni nedostatke.

Lider Ujedinjene tvrdio je da je neko brisao podatke sa obrazaca, i na taj način učinio 316 obrazaca nevalidnim. DIK je spornu dokumentaciju uputio Specijalnom državno tužilaštvu.

Jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kandidature za predsjednika Crne Gore predaće Državnoj izbornoj komisiji (DIK) u toku dana, saopšteno je iz ovih političkih subjekata.

DIK-u mogu se predati kandidature za predsjednika Crne Gore do ponoći.

DIK je utvrdio predsjedničke kandidature lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković.

Predstavnici Demokratske partije socijalista predali su DIK-u kandidaturu lidera te stranke Mila Đukanovića za učešće na predsjedničkim izborima.

Predsjednički izbori biće održani 19. marta. Predsjednik Crne Gore se bira na pet godina. Za predsjednika Crne Gore biće izabran kandidat koji je dobio više od polovine važećih glasova birača koji su glasali. Ako nijedan kandidat ne dobije taj broj glasova, biće održan drugi krug izbora za 14 dana – 2. aprila.

U drugom izbornom krugu učestvovaće dva kandidata koji su dobili najveći broj glasova.

Za crnogorskog predsjednika, u drugom krugu, biće izabran kandidat koji je dobio veći broj glasova izašlih birača.

Na posljednjim izborima za predsjednika Crne Gore, koji su održani 15. aprila 2018. godine, učestvovalo je sedam kandidata.

Đukanović je pobijedio u prvom krugu i osvojio 53,9 odsto glasova. Na predsjedničkim izborima 2018. godine glasalo je oko 64 odsto birača.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Povodom medijskih navoda o povećanju broja birača u biračkom spisku Ministarstvo unutrašnjih poslova saopšptilo je da je birački spisak povodom drugog kruga izbora za Predsjednika Crne Gore, zakazanih za 2. april 2023. godine, ostao nepromijenjen u odnosu na birački spisak po kojem je održan prvi krug izbora za Predsjednika Crne Gore 19. marta 2023. godine.