Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

URA: Spajić da sankcioniše direktora škole iz Plužina

GP URA
 • Autor onogost.me
 • 24.05.2024. u 08:09
Iz Građanskog pokreta URA zatražili su da Vlada premijera Milojka Spajića sankcioniše direktora Osnovne škole ''Bajo Pivljanin'' Milutina Mirjačića zbog njegovog javnog istupa.
Mirjačić je prije dva dana u Podgorici na okupljanju građana u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će Crna Gora u Ujedinjenim nacijama (UN) podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, rekao da je došao da se obrati "predsjednicima Vlade i Republike jer državu ne priznaje".
"Ćutanje predsjednika Vlade Milojka Spajića na sramne navode Milutina Mirjačića, direktora OŠ “Bajo Pivljanin” iz Plužina, koji tvrdi da Crna Gora nije država i da je referendum najveća pljačka, uz skandaloznu objavu funkcionerske Pokreta Evropa sad Jelene Raković, koja je povodom Dana nezavisnosti na društvenim mrežama pokušala omalovažiti jedan od najznačajnijih datuma u crnogorskoj istoriji, 21. maj, Dan nezavisnosti, pokazali su ideološki pravac Pokreta Evropa sad, njihov stvarni karakter, ali i odnos prema državi", saopštili su iz Građanskog pokreta URA.
Iz URE navode da ne spore pravo bilo kog građanina da iznosi lične stavove, ali dodaju da je nedopustivo da ljudi koji obnašaju bilo kakve javne funkcije, a ponajmanje one, kako su naveli, koje su u direktnoj vezi sa obrazovanjem i vaspitanjem djece u Crnoj Gori, da svojim stavovima omalovažavaju i negiraju državu Crnu Goru.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci