URA traži besplatne knjige za osnovce

vURA
  • Autor onogost.me
  • 26.08.2015. u 22:27

U opštinskom odboru građanskog pokreta URA pozvali su čelnike lokalne uprave da obezbijede besplatne udžbenike za osnovce od prvog do četvrtog razreda.

 U teškoj socio-ekonomskoj situaciji koja je, kako smatraju ugrađanskom pokretu URA, pogodila najveći dio stanovnika Nikšića to je obaveza opštine, budući  da su slične inicijative već sprovele i neke mnogo siromašnije lokalne uprave u Crnoj Gori. 

Kako je Ustavom Crne Gore precizirano da je osnovno školovanje besplatno, Opštinski odbor GP URA Nikšić će u narednom periodu Skupštini Opštine Nikšić podnijeti inicijativu da se u budžetima za naredne godine izdvoje sredstva kako bi svi učenici osnovnih škola dobijali besplatne udžbenike. Time bi se rasteretili ionako mizerni porodični budžeti nikšićkih porodica”, poručuju iz pokreta. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na ponovljenom prvom krugu predsjedničkih izbora u šavničkom selu Dubrovsko, najviše (12) glasovao osvojio je kandidat DPS-a Milo Đukanović. Njegov konkurent u drugom krugu, Jakov Milatović iz Pokreta "Evropa sad" dobio je devet glasova. Za Andriju Mandića (DF) glasalo je osam birača, a za Aleksu Bečića (Demokrate) jedan birač.