URA traži besplatne knjige za osnovce

vURA
  • Autor onogost.me
  • 26.08.2015. u 22:27

U opštinskom odboru građanskog pokreta URA pozvali su čelnike lokalne uprave da obezbijede besplatne udžbenike za osnovce od prvog do četvrtog razreda.

 U teškoj socio-ekonomskoj situaciji koja je, kako smatraju ugrađanskom pokretu URA, pogodila najveći dio stanovnika Nikšića to je obaveza opštine, budući  da su slične inicijative već sprovele i neke mnogo siromašnije lokalne uprave u Crnoj Gori. 

Kako je Ustavom Crne Gore precizirano da je osnovno školovanje besplatno, Opštinski odbor GP URA Nikšić će u narednom periodu Skupštini Opštine Nikšić podnijeti inicijativu da se u budžetima za naredne godine izdvoje sredstva kako bi svi učenici osnovnih škola dobijali besplatne udžbenike. Time bi se rasteretili ionako mizerni porodični budžeti nikšićkih porodica”, poručuju iz pokreta. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sjednica jedanaestog vanrednog zasijedanja u 2022. godini, na kojoj će se glasati o predlogu predsjednika države Mila Đukanovića da se skrati mandat Skupštini Crne Gore, održaće se u petak, saopšteno je iz parlamenta.
Da li je crnogorsko društvo zarobila politika? Sagovornici TVCG, univerzitetski profesori odgovaraju, da jeste. Otrovala nas je, poručuju, do te mjere da sve više mrzimo. I to je valjda alarm da kažemo dosta, i okrenemo se sebi.