Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

ŽAD: Podržavamo sve napore uložene u poboljšanje predškolskog obrazovanja

zad
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 12.09.2016. u 14:16

Imajući u vidu da predškolsko obrazovanje čini osnovu obrazovnog sistema Crne Gore i predstavlja posebnu vrijednost u društvenom bitisanju našeg grada, Ženska alijansa DPS Nikšić daje punu podršku aktivnostima na otvaranju vrtića u većini nikšićkih mjesnih zajednica, navode iz te organizacije. 

„Slijedeći strateška dokumenta Vlade Crne Gore i kampanju „Svi i vrtić” lokalna uprava Nikšića, koju dominantno čine predstavnici DPS-a, ustupila je više objekata u mjesnim zajednicama za otvaranje vrtića. Na taj način djeca ne moraju putovati do centra grada, već u svom mjestu mogu ostvarivati predškolsko vaspitanje“, stoji u saopštenju ŽAD-a uz podsjećanje da su, nakon otvaranja vrtića u Dragovoj Luci, Kličevu, Ozrinićima i dr, samo ove godine otvorena su još tri i to „Mačak“ u Župi, „Palčica“ u  Kočanima i „Bistrica“ u MZ Bistrica, a uskoro se očekuje otvaranje još jednog vrtića u MZ Kličevo.

U ŽAD-u ističu kako Opština Nikšić svakako može biti dobar primjer u ovim aktivnostima, i kako zajedničkim naporima sa centralnom vlašću mogu da se realizuju dobri i korisni projekti.

„Ovakav pristup, osim primarnog cilja, da što veći broj djece pohađa predškolske ustanove, omogućava i otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje adekvatnog kadra“, ističe se u saopštenju.

Iz te organizacije poručuju da podržavaju sve napore lokalne uprave i Ministarstva prosvjete, koji doprinose da što veći broj djece bude obuhvaćen predškolskim obrazovanjem, koje je, kako zaključuju, ključni momenat u njihovoj socijalizaciji i od velike važnosti za kasnije školovanje.

„Unaprjeđenje predškolskog obrazovanja kroz otvaranje novih vaspitnih objekata u Nikšiću samo je jedna u nizu uspješno realizovanih aktivnosti iz Izbornog programa Demokratske partije socijalista, koja će i u narednom periodu biti  usmjerena na poboljšanje uslova života, posebno najmlađih i najvažnijih članova našeg društva“, poručuju iz ŽAD-a. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.