Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Završen sastanak o izboru sudija Ustavnog suda, nastavak u petak

TVCG
  • Autor onogost.me
  • 07.12.2022. u 19:40
Sastanak predstavnika parlamentarnih partija održan je danas u Skupštini Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali poslanici Srđan Pavićević (Crno na bijelo), Dragan Ivanović (SNP), Slaven Radunović (DF), Boris Bogdanović (Demokrate), Branko Radulović (PzP), Genci Nimanbegu (Forca), Draginja Vuksanović Stanković (SDP), Danijel Živković (DPS), Ivan Brajović (SD).

Na sastanku su pokušali da se dogovore o glasanju za sudije Ustavnog suda. Takođe, kako je ranije najavljeno, trebalo je da bude riječi i o Izmjenama Zakona o predsjedniku i prijevremenim parlamentarnim izborima.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković kratko je novinarima nakon sastanaka kazao da se pregovori nastavljaju u petak, u 13:30 sati.

Podsjetimo, iz DPS-a su najavili mogućnost da će glasati za jednog sudiju Ustavnog suda, čime bi ta institucija postala funkcionalna, dok parlamentarna većina insistira da se izglasaju sva četiri predložena kandidata.

Glasanje o sudijama Ustavnog suda u Skupštini zakazano je za ponedjeljak.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.