ZBNK: Ulica Narodnih heroja jedna od najprepoznatljivijih, treba da zadrži naziv

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 22.04.2023. u 15:10
Koalicija “Za budućnost Nikšića” saopštila je da je preko odborničkog kluba dala predlog da ulice u Nikšiću dobiju naziv Ivo Andrić, Miloš Crnjanski, Meša Selimović i Sveti Petar Cetinjski.

Iz tog kluba naglašavaju da pritom nisu željeli da bilo koja stara i prepoznatljiva ulica u gradu zbog toga promijeni svoj naziv.

“Što se nas kao predlagača da Sveti Petar Cetinjski dobije ulicu u Nikšiću tiče mi se zalažemo da to ime dobije neka druga ulica, a da Ulica Narodnih heroja zadrži svoj naziv kao jedna od najprepoznatljivijih ulica u našem gradu. Jasno nam je da je čitava ujdurma oko ovog pitanja pokrenuta da bi se naudilo nosiocu naše liste i predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću, ali ko hoće da pogleda istini u oči shvatiće da ono što su naši predlozi ne može biti predmet bilo kakvog spora”, navodi se u saopštenju ZBNK.

Dodaju da “velikani naše književnosti i Sveti Petar Cetinjski valjda nikome nisu sporni i mi smo te predloge dali u konsultacijama sa predsjednikom Kovačevićem”.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U namjeri da doprinese transparentnosti prevashodno u procesu donošenja odluka, a podrazumijevajuće i načina trošenja budžetskih sredstava – 43. Vlada je sjednice Vlade otvorila za javnost učinivši dostupnim “Dnevni red” kao i materijale i zaključke sa održanih sjednica na portalu Vlade Crne Gore, poručili su iz Vlade reagujući na navode MANS-a o netransparentnom trošenju budžetskih sredstava.