Zirojević: SD neće prisustvovati Danu opštine Nikšić zbog Kovačevića

SD
 • Autor onogost.me
 • 12.09.2023. u 13:24
Odbornici Socijaldemokrata neće prisustvovati svečanoj sjednici povodom 18. septembra, Dana opštine Nikšić. Kako je saopštio poslanik SD-a Nikola Zirojević, razlog je “sramni odnos” predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića prema državnim simbolima, a koji je posljednji put, prema njegovim riječima, demonstriran upućivanjem srednjeg prsta crnogorskoj himni.

“Gore od takvog odnosa prvog čovjeka Nikšića jeste konstantna i nedvosmislena podrška koju za takvo ponašanje dobija od većine odbornika u lokalnom parlamentu, među kojima su i predstavnici Demokrata, SNP-a, GP URA. Takvim ponašanjem jasno su nam stavili do znanja da Kovačevićevo djelovanje i gestikulacija nije samo njegov lični stav, već stav kompletne lokalne vlasti i odborničke većine u Nikšiću”, naveo je Zirojević.

U SD-u smatraju da je apsurdno da osoba Kovačevićevog ideološkog opredjeljenja u Nikšiću dočekuje zvanice.

“Baš 18. septembra kada su iz našeg grada protjerani fašistički okupatori, a istovremeno ne želeći da dajemo legitimitet događaju koji će, vrlo je vjerovatno, slučajni predsjednik Opštine iskoristiti da ponovo vrijeđa državne simbole i nacionalna osjećanja Crnogorki i Crnogoraca, odbornici Socijaldemokrata neće prisustvovati svečanoj sjednici povodom Dana Opštine”, naveo je on.

Iz SD-a su svim sugrađanima unaprijed čestitali Dan opštine.

“Uz želje da, baš kao što to i simbolizuje 18. septembar, fašizam u Nikšiću opet poklekne pod daleko superiornijom antifašističkom idejom za koju su naši preci davali živote”, zaključio je on.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  3

  1. Нећемо моћи заспати због вашег недоласка.
   Вратите покрадено за почетак

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.
  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputiće danas svim parlamentarnim subjektima predlog "Platforme za Crnu Goru u EU", a čiji je primarni cilj vraćanje reformske i evropske agende u društveno-politički fokus, kao i zajedničko djelovanje na ubrzanju našeg evropskog puta, saopšteno je iz kabineta Predsjednika.