Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Akademiku četiri medalje na Evropskom kupu u Mađarskoj

Džudo klub Akademik
  • Autor onogost.me
  • 04.06.2024. u 14:45
Na Evropskom kupu za starije pionire i pionirke koji je održan u mađarskom Đeru, takmičari Džudo kluba Akademik osvojili su četiri medalje - od čega jednu zlatnu, srebrnu i dvije bronzane.

Zlatnu medalju je osvojila Vanja Guzina, srebrom se okitio Milan Barović, dok su bronzana odličja pripala Miloradu Tadiću i Slavku Prodanoviću.

Na takmičenju je učestvovalo 175 takmičara, iz 70 klubova i 15 zemalja

Vanja Guzina je u prvom kolu kategorije do 52kg savladala reprezentativku Hrvatske Luciju Baković, dok je u četvrtfinalnom meču bila bolja od Srpkinje Eleone Ćetković.

U polufinalnom meču Vanja je efektnim iponom pobijedila takmičarku iz Mađarske Elu Csete, dok je u finalnom meču savladana Hrvatica Tena Pereković.

Milan Barović je u prvom kolu kategorije do 42kg bio slobodan dok je u drugom kolu savladao reprezentativca Mađarske Bercel Szeiferta. U četvrtfinalu je bio bolji od još jednog Mađara Zalana Lengiela, dok je u polufinalu pobijedio predstavnika Srbije Simeona Nikolića.

U finalnom meču bolji je bio Litvanac Bogdan Černevinski.

Milorad Tadić je u prvom kolu kategorije do 38kg bio slobodan, dok je u drugom kolu savladao reprezentativca Mađarske Atilu Zsilka. U polufinalnom meču, Milorad je nakon produžetaka izgubio meč od Mađara Levente Nagija, a u borbi za bronzanu medalju iponom je savladao predstavnika Rumunije Remus Ardeleana.

Slavko Prodanović je nastupao u kategoriji preko sedamdeset tri kilograma i  u prvom kolu je poražen od reprezentativca Mađarske Lasla  Csikosa. U repesažu je pobijedio Hrvata Anasa Ramadanija dok je u borbi za bronzanu medalju, možda i najljepšim iponom na turniru, pobijedio Mađara Belu Lakatoša.

Vrijedi istaći i nastup Lazara Dubljevića koji je nakon početne pobjede nad reprezentativcem Izraela takmičenje završio kao sedmoplasirani, odnosno Dragana Kruščića, Petra Čvoroviića i Blaža Magovčevića koji su zaustavljeni u eliminacionim borbama,

 

Takmičare su predvodili treneri Marinko Đurđevac i Predrag Stanjević.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Malo je falilo da ženska pionirska reprezentacija Crne Gore pobijedi selekciju Srbije, međutim nakon velike borbe i pet odigranih setova, komšije su slavile 3:2 (20:25, 26:24, 25:18, 26:28, 17:15) u trećoj utakmici U16 Balkanskog prvenstva u Sofiji.