Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Akademiku četiri medalje u Sarajevu

Džudo klub Akademik
  • Autor onogost.me
  • 22.04.2024. u 08:06
Na prvom zvaničnom Evropskom kupu za starije pionire i pionirke u Sarajevu, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su dvije zlatne i dvije bronzane medalje.

Zlatne medalje osvojili su Milorad Tadić i Milan Barović, dok su bronzana odličja pripala Vanji Guzini i Lazaru Erakoviću.

Učešće je uzelo 240 takmičara iz 71 kluba i 13 zemalja.

Milorad Tadić je u prvom kolu kategorije do 38kg bio slobodan, dok je u narednom meču efektnim iponom pobijedio Litvanca Matasa Olšauskasa. U četvrtfinalu bio je bolji od Srbina Nikole Delića, a u polufinalu savladao je aktuelnog prvaka Srbije Kristiana Lehnija.

U finalnom meču nakon rovovske borbe i skoro tri dodatna minuta u produžecima, savladan je reprezentativac Litvanije Rokas Jasaitis.

Milan Barović je u prvom kolu kategorije do 42kg bio slobodan, dok je u narednom meču bio bolji od predstavnika Srbije Simeona Nikolića. U četvrtfinalu pobijedio je reprezentativca BIH Matiju Sorajića, a u polufinalu je efektnim iponom savladao Bugarina Radoslava Jotova.

U finalnoj borbi Milan je u taktički perfektnom meč pobijedio jednog od najperspektivnijih džudista bugarske Hrista Šulekova i tako se popeo na pobjedničko postolje u najbrojnioj muškoj kategoriji na turniru.

Vanja Guzina je u prvom kolu kategorije do 52kg pobijedila reprezentativku BIH Esmu Sarčević, dok je u četvrtfinalu nakon preokreta savladala Hrvaticu Anu Mariju Račić. U polufinalnom meču nakon neopreznosti izgubila je dobijeni meč protiv reprezentativke bugarske Marie Markove dok je u borbi za treće mjesto prelijepim iponom savladala Hrvaticu Laru Rodić.

Lazar Eraković je u prvom kolu kategorije do 60kg pobijedio Srbina Iliju Stankovića, dok je u četvrtfinalnom meču savladao reprezentativca BIH Amara Sunulahpašića. U polufinalnom meču bolji je bio Bugarin Ivan Nikolčev koji je kasnije osvojio zlatnu medalju. U borbi za bronzu Lazar je efektnim iponom savladao repreznativnog kolegu i aktuelnog prvaka Balkana Filipa Miloševića iz kotorskog kluba Champion.

Takmičare su predvodili treneri Marinko Đurđevac i Predrag Stanjević.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Vlada Crne Gore usvojila je Prijedlog Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija za davanje saglasnosti Opštini Nikšić za prenos prava raspolaganja na nepokretnosti u cilju izgradnje Centra za autizam u Nikšiću.