Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Finansijski problemi doveli u pitanje održivost RK Sutjeska

RK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 18.11.2023. u 08:06
Rukometni klub Sutjeska već duži niz godina se suočava sa problemima stabilnih finansija, a voda je i opet “došla do poda”.

Nikšićki tim je opet na granici opstanka, pa su uputili apel svim raspoloženim privrednim subjektima i lokalnoj upravi da im pomognu ili preuzmu klub.

Saopštenje prenosimo integralno.

“Nakon tri sezone u Prvoj ligi RK Sutjeska se suočava sa finansijskim problemima koji dovode u pitanje održivost kluba. Postoje signali da bi Opština Nikšić mogla da preuzme klub, ali se na to jos uvijek čeka, a ishod je neizvjestan. Više od 20 seniora, 20 kadeta i preko 40 mlađih i starijih pionira čeka na stabilan budžet koji im može garantovati bezbrižan rad i napredak. Trenerski kadar koji volontira već par godina kao i uprava kluba došli su u situaciju da, u vrijeme kada je sve manje razumijevanja za sport, nemaju izlaz uprkos povremenoj pomoci EPCG i Opštine Nikšić. Ne postavljamo uslove kako Opštini tako ni bilo kom privrednom subjektu iz grada pod Trebjesom o sponzorisanju i preuzimanju kluba, a sve na dobrobit rukometa i sporta u Nikšiću”, saopštili su ili RK Sutjeska.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    3

      1. Ima brate za fudbal i kosarku koliko god treba. Pa kosarkasi odu da igraju balon Aba 2 lige na Zlatibor i izgube 30 razlike, a u timu imaju dva Amerikanca i jos para igraca i trenera iz Srbije. Fudbal necu ni komentarisati…

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Najbolji crnogorski šahisti bore se od danas se do 4. maja u Herceg Novom za trofeje u Premijer, Prvoj, Ženskoj i Pionirskoj ligi Crne Gore, saopšteno je iz Šahovskog saveza.
    U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.
    ALFA Centar juče je na Trgu slobode otvorio izložbu stripa za edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju „Alek i Ana“, koji je namijenjen učenicima polaznih razreda osnovne škole.