Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Finansijski problemi doveli u pitanje održivost RK Sutjeska

RK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 18.11.2023. u 08:06
Rukometni klub Sutjeska već duži niz godina se suočava sa problemima stabilnih finansija, a voda je i opet “došla do poda”.

Nikšićki tim je opet na granici opstanka, pa su uputili apel svim raspoloženim privrednim subjektima i lokalnoj upravi da im pomognu ili preuzmu klub.

Saopštenje prenosimo integralno.

“Nakon tri sezone u Prvoj ligi RK Sutjeska se suočava sa finansijskim problemima koji dovode u pitanje održivost kluba. Postoje signali da bi Opština Nikšić mogla da preuzme klub, ali se na to jos uvijek čeka, a ishod je neizvjestan. Više od 20 seniora, 20 kadeta i preko 40 mlađih i starijih pionira čeka na stabilan budžet koji im može garantovati bezbrižan rad i napredak. Trenerski kadar koji volontira već par godina kao i uprava kluba došli su u situaciju da, u vrijeme kada je sve manje razumijevanja za sport, nemaju izlaz uprkos povremenoj pomoci EPCG i Opštine Nikšić. Ne postavljamo uslove kako Opštini tako ni bilo kom privrednom subjektu iz grada pod Trebjesom o sponzorisanju i preuzimanju kluba, a sve na dobrobit rukometa i sporta u Nikšiću”, saopštili su ili RK Sutjeska.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    3

      1. Ima brate za fudbal i kosarku koliko god treba. Pa kosarkasi odu da igraju balon Aba 2 lige na Zlatibor i izgube 30 razlike, a u timu imaju dva Amerikanca i jos para igraca i trenera iz Srbije. Fudbal necu ni komentarisati…

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Počela je rekonstrukcija mosta na rijeci Gračanici u selu Morakovo, koji je godinama bio u veoma lošem stanju, saopštili su iz Savjeta Mjesne zajednice Župa Nikšićka, koja je pokrenula inicijativu.
    Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Goran Perišić objavio je spisak igrača koji konkurišu za nastup na Memorijalnom turniru ,,Stevan Ćele Vilotić“ u Srbiji.
    Nakon prve pobjede u šampionatu, Sutjeska ''juri'' nove bodove na domaćem terenu protiv barskog Mornara.